• Food & Drinks
 • 5X toffe adresjes op de Leusderweg

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  Foto’s: Marielle

  Soms heb je de hotspots in de binnenstad van voor tot achter gezien en wil je wat nieuws ontdekken. Neem eens een kijkje op de Leusderweg. Deze straat heeft heel veel leuks te bieden!

  Heel veel keuze uit Italiaanse delicatessen bij Casa d’Italia.

  Casa d’Italia

  Wie houdt er eigenlijk niet van Italiaans eten? Het liefst doe je dit natuurlijk in een pittoresk stadje in Italië zelf maar bij gebrek aan tijd/geld/vakantiedagen kun je ook gewoon een beetje Italië in huis halen. Volgens de eigenaresse komen mensen hier dan ook om óf het vakantiegevoel te krijgen óf juist om het vast te houden. Casa d’Italia is een hele fijne Italiaanse delicatessenzaak waar je veel lekkers kunt kopen: kaas, vleeswaren, antipasti, wijn, maaltijden zoals lasagne en ook vers gebakken brood. Hopelijk kun je jezelf een beetje beheersen bij een bezoekje aan deze winkel.

  Leusderweg 218

  Bij Second Lifestyle verkopen ze allerlei soorten kleding en accessoires.

  Second Lifestyle

  Als je nieuwe kleding of accessoires wil aanschaffen, is tweedehands misschien niet iets waar je meteen aan denkt. Bij Second Lifestyle hebben ze voor ieder wat wils en alles ziet er zo goed als nieuw uit. Laatst zag ik hier geweldige mintgroene Nikes, nog helemaal spik en span, voor maar 40,-. Helaas niet in mijn maat maar een vriendin steelt er nu de show mee. Je kunt ook zelf kleding brengen die zij voor je verkopen, een goede reden om je kledingkast eens uit te mesten. De eisen zijn dat het gewassen, gestreken en ‘in de mode’ is (lees: niet ouder dan twee jaar). Als de kleding verkocht wordt ontvang je de helft van de opbrengst exclusief btw. Je kunt de kleding daarna nog laten afprijzen, ophalen of schenken aan een goed doel (dan was het dus toch niet echt in de mode).

  Leusderweg 98

  Keuze genoeg bij zowel De Gouden Ton (links) als Henri Bloem (rechts).

  Wijnzaken Henri Bloem en De Gouden ton

  Ben je geen echte connaisseur maar wil je toch graag indruk maken met wijn bij een etentje met vrienden? Bij deze twee zaken weten ze alles van druiven, chambreren en decanteren. Beide zaken zijn erg laagdrempelig en je kunt er altijd terecht voor ‘wijn-spijs-adviezen’. Bij De Gouden Ton hebben ze gave magnum (lees: hele grote) flessen in het assortiment (hier heb je wel veel vrienden voor nodig). Ook leuk is de lieve winkelhond die graag geaaid wil worden. Henri Bloem heeft diverse prijzen gewonnen voor beste wijnspeciaalzaak met wijnen onder de 5,- en hun wijnen worden geserveerd op festivals als Kannen & Kruiken. Beide zaken organiseren ook wijnproefavonden en andere wijn gerelateerde evenementen.

  Leusderweg 161 en 212

  Heel veel lekkernijen bij Maison Pierre.

  Maison Pierre

  Ben je een echte zoetekauw? Ga dan langs bij Maison Pierre waar ze veel chocolade, taart en koek verkopen. Voor de liefhebbers van hartig hebben ze gelukkig ook versnaperingen zoals saucijzenbroodjes en (ham)kaas croissants. In het weekend bakken ze hier speltbrood, en dan de echte en geen halfbakken versie waar weinig tot geen spelt in zit. Wat je hier ook kunt kopen is de ‘kei van een bonbon’ (je weet wel Amersfoort = keistad) die Maison Pierre in samenwerking met Henri Bloem heeft ontwikkeld. Wijn is, hoe verrassend, een belangrijk ingrediënt van deze bonbon.

  Leusderweg 123

  Spannende chocola combinaties bij Odin supermarkt.

  Odin Supermarkt

  Een coöperatieve supermarkt. Tja, wat is dat nou eigenlijk precies. De medewerkster van Odin vertelt me dat deze supermarkt biologisch is, geen aandeelhouders en winstoogmerk heeft en dat al het verdiende geld weer wordt geïnvesteerd in het vernieuwen en verbeteren van de keten. Je kunt hier terecht voor al je dagelijkse boodschappen en je ziet veel leuke en bijzondere producten. Het chocoladeschap valt bij mij erg in de smaak vanwege de vele soorten en de mooie verpakkingen. Wil je bewuster boodschappen doen? Ga hier dan eens langs!

  Leusderweg 206

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.
  mariellevanwieringen@gmail.com'

  About Marielle

  Marielle is altijd nieuwsgierig naar (nieuwe) leuke hotspots en is blij als er steeds meer nieuwe plekken bij komen. Het liefste laat ze de pittoreske én de hippe plekken van de stad zien aan mensen die denken dat Amersfoort maar een suf dorp is. Want dat is Amersfoort natuurlijk niet! Verder is Marielle gek op vintage en struint ze graag rommelmarkten en kringloopwinkels af.

  Comments are closed.