Bewust Leven

Boerderij Het Derde Erf, een mini-break in eigen stad

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.
img_0130

Fotografie: Ida

Zo langzamerhand gaat de natuur de stilte in met het aantreden van de herfst en de winter. Desondanks kan je die verstilling niet altijd bij jezelf vinden. Er gebeurt van alles in en om je heen waar je je ontzettend druk over zou kunnen maken, niet? Zeker ook als je in de stad woont is er veel verleiding. Voordat je het weet is je agenda al weken vooruit gepland met afspraken. Een mini-break is een uitkomst: even tot jezelf komen en te voelen waar het nu eigenlijk echt om draait, wat echt belangrijk voor je is.

Het fijne is, die mini-break kan je gewoon in je eigen omgeving ervaren!
Vlakbij het Bosbad, de dierentuin en de Paardenkamp is een voor velen nog onontdekte plek waar je je werkelijk in een andere wereld begeeft: Balans Boerderij Het Derde Erf.

Op een zaterdagmorgen rijd ik met mijn lief op de drukke weg tussen Amersfoort en Soest en moet ik op tijd naar rechts gaan om de boerderij niet te missen. Sommige mensen kennen dit gebied misschien vanwege de wandelroute Het Klompenpad, dwars door de natuur en dus ook over het erf van Corine en Joop Wantenaar, de eigenaren van de boerderij. Je kunt je auto makkelijk parkeren op het terrein en treft een groot terras aan met daarachter een schaapskooi.

Je treft er echter geen schapen meer aan, maar een heel gezellig aandoend theehuis! Donderdag, vrijdag en zaterdag is het theehuis in de Schaapskooi open van 10:00 – 16:00 uur. Je kunt hier heerlijk wat drinken of lekkere taartjes eten, bijkomen van de dag of natuurlijk je dag rustig beginnen! Er is hier ook een zogenoemde Store-in-Store: diverse creatieve ondernemers hebben hier een eigen plek waar ze hun waren ‘showen’ zoals wijnen, sieraden, kleding, etc.

Het Derde Erf hanteert een biologisch-dynamische wijze van boeren

Het Derde Erf hanteert een biologisch-dynamische wijze van boeren, geïnspireerd op de antroposofie. Zoveel als mogelijk wordt rekening gehouden met het welzijn van de dieren en wordt er geboerd middels het ritme van de natuur waardoor de kracht van de natuur extra benut en niet uitgeput wordt. Het vlees wat je bij de Schaapskooi kunt kopen komt van hun eigen koeien. Buiten op het erf staat een heuse melk-tap: je kunt je eigen rauwe verse melk in flessen afnemen. Maar ook eieren van de kippetjes, die hier lekker los rond scharrelen in aanwezigheid van de haan, zoals het hoort. Je kunt ook wekelijks je eigen groentepakket afhalen met groenten die op dat moment geoogst worden van het land.

Enthousiast loop ik achter Corine aan over het erf. Er staan een aantal koeien (met hoorns!) op stal vergezeld door een stier. De geur van een mengsel van hooi en mest, het geloei van de koeien, de damp die opstijgt van hun vacht. Man, wat word ik hier gelukkig van! In de hoek van de stal liggen een aantal kalfjes lekker bij elkaar, nieuwsgierig opkijkend naar wie er op bezoek komt. Als ik m’n hand uitsteek naar de snoetjes wordt deze volop in beslag genomen en krijgen mijn handen een grote wasbeurt van ze. De oxytocine stijgt naar je hoofd, wat ontzettend lief die kalfjes!

Sam en Arnoud van Kus uit Amersfoort raakten in de ban van deze magische plek zo dichtbij de stad. Ze besloten zelfs om samen met de eigenaren Corine en Joop en hun bedrijf Enjoy hier een prachtige studio te creëren (boven in de koeienstal!) om yoga en taiji lessen te verzorgen.

Verder op het erf is beeldhouwer Frank Linsewski aan het werk. Hij huurt een gedeelte van de grond bij Het Derde Erf waar hij workshops geeft en zijn eigen beelden creëert en ten toon stelt.

Wist je overigens dat je ook vilt-workshops kan volgen om je eigen diervriendelijke schapen kleed te maken? De zus van Corine biedt deze cursus aan, leuk om voor de winter op je eigen wollen ‘schaap’ te kunnen liggen, toch? Daarnaast zijn er kook-workshops en kun je in de Schaapskooi ruimte huren voor vergaderingen of cursussen. Bovenin bevindt zich de praktijk van Corine: LichtLeven in Balans. Zoals Joop, de boer, zorgdraagt voor de balans en voeding met en vanuit de aarde, houdt Corine zich bezig met de interne balans: jouw lichaam en psyche.

Ik ervaar een gevoel van serene rust, naarmate ik langer op het erf rondloop. Het is fijn om hier te zijn. Dat is nog een understatement. Echt in contact met een stille kracht. Moeder Natuur? Ervaar het maar! Corine en Joop heten je welkom op hun Derde Erf!

Balans Boerderij Het Derde Erf

Birkstraat 125

Soest

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Ida

Ida is Cranio Sacraal therapeut in opleiding en Yin-Yoga docent. Ze heeft een eigen praktijk aan huis Huis onder de Zee. Haar interesses liggen op het gebied van bewustzijnsontwikkeling in de breedste zin van het woord. Alles waar aandacht voor schoonheid is en wat met liefde gemaakt of bedacht wordt! Ida blogt het liefst over alles wat maar bijdraagt aan een leukere, bewuste wereld!

Comments are closed.