• Food & Drinks
 • Buiten eten in een verborgen paradijs: Atelier Brun!

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  Fotografie: Ester Overmars

  Stel je voor: een boerderij, uitzicht over de weilanden, een gedekte tafel met kaarsjes, een stretch tent met lichtjes en een BBQ. Zie je het al voor je? Dit idyllische tafereel is te vinden op nog geen steenworp afstand van Amersfoort! Ruim een week geleden was ik met vriendlief uitgenodigd om deel te nemen aan een kookworkshop bij Atelier Brun!

  Dit concept van Sans Julienne is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Boerderij De Riet, bierbrouwerij De Volle Maat, Kali Coffee Beans, knoflookkwekerij Eemlook en scharrelslagerij Jochem Diekerhof. Allemaal lokale toppers dus! 

  Chef-kok Kees van Doorn, eigenaar van Sans Julienne, wilde een plek creëeren waar je in een ongedwongen sfeer kunt genieten van puur en echt eten. Zonder poespas en gedoe. Zo legde hij uit dat een goed product, zoals een goed stuk scharrelvlees, geen sausjes nodig heeft. Alleen wat peper en zout en hooguit een zelfgemaakte lichte dressing erbij. That’s it. In de uitgereikte recepten, zag ik wat hij bedoelde. De ingrediënten lijst was simpel en overzichtelijk.

  Zo heb ik voor het eerst ervaren hoe koolraap puree met koffie en bier smaakt

  Hierna konden we zelf aan de slag. Het heeft toch echt iets leuks zo’n kookworkshop! Het is goed om af en toe uit je comfort zone gehaald te worden en eens iets anders te bereiden dan je gewend bent. Zo heb ik voor het eerst ervaren hoe koolraap puree met koffie en bier smaakt! Jaja! Ik vond het echt verrassend lekker. De subtiele koffiesmaak maakte de puree voor mijn gevoel extra zacht. Terwijl je vaak denkt dat koffie bitter of scherp is.

  Voor en tijdens de workshop kregen we uitleg van de eerder genoemde lokale toppers over hun product. Het is echt inspirerend om te zien en horen met hoeveel passie de ondernemers hun vak beoefenen. Weten wat je eet en zien waar het vandaan komt geeft een extra dimensie aan de gerechten.

  Veel te snel vloog de avond voorbij. Wat ik extra leuk vond, is dat het concept niet alleen qua eten heel puur en echt is, maar ook qua beleving. Zo waren we allemaal het dessert op de BBQ vergeten (een halve sinaasappel gevuld met chocoladecake) waardoor deze niet meer gegeten kon worden. Kees zei meteen heel nuchter: “Ja, dit kan dus ook gebeuren! Maar geeft niet, dan maken we snel iets anders!” Heerlijk toch?!

  Op de website, Facebookpagina en Instagram van Atelier Brun kun je zien wanneer de volgende workshops gepland staan. Verrassend is, dat de workshops echt vriendelijk geprijsd zijn: 69- euro p.p. Inclusief overheerlijke wijntjes (laat ik daar nou net van houden!).

  Naast de geplande workshops kun je ook een aanvraag op maat doen voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, een bedrijfsetentje of verjaardag. Kees en zijn team zijn super flexibel en denken graag met je mee.

  De workshop smaakte bij mij zeker naar meer! Wie weet zie ik je daar ook binnenkort!

  Liefs, Jelena

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  About Jelena

  Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

  Comments are closed.