Bewust Leven

Burst your Bubble Festival – durf jij te gaan?

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Er komt een cool event aan op vrijdagavond 15 september in De Prodentfabriek in Amersfoort: Burst Your Bubble! Toen ik hierover hoorde dacht ik eerst aan een house party met mega grote bellenblazen, schuim en zeepsop (why?). Maar na de organisatie (33Toeren) gesproken te hebben, werd me duidelijk dat het veel meer is dan dat! Nee grapje, het is geen housemuziek met veel schuim, maar wel een ander tof event. Burst Your Bubble gaat over je online privacy, algoritmen en filterbubbels. Je hebt vast al gehoord over het boek Je hebt wél iets te verbergen van De Correspondent – journalisten Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis. Burst Your Bubble wil hier graag wat verder op in gaan!

Want zeg eens eerlijk, ben je je bewust van je online privacy? En hoe “privé” denk je dat je bent? Waarschijnlijk hoor jij tot die groep mensen die denkt dat dit onderwerp niet over jou gaat. En toch zal het je verbazen hoe actueel het is…ook voor jou! Bedrijven kopen namelijk jouw surfgedrag, Facebook weet waar jouw huis staat en terwijl jij op het terras een drankje doet, checkt een WiFi-hacker jouw fotoalbum. Ha, die zag je niet aankomen volgens mij! Het Burst Your Bubble Festival wil je hiervan bewust maken door middel van een tof programma met muziek, dans, journalistiek, kunst en filosofie rondom het thema privacy.

Burst your Bubble zal je wakker schudden en verrassen!

De aandacht gaat vooral naar beleving en het prikkelen van je zintuigen. Geen saai zit-event dus waar je na een uur half slapend in je stoel hangt. Burst Your Bubble zal je wakker schudden en verrassen! Eerder genoemde Maurits Martijn, schrijver van Je hebt wél iets te verbergen, zal onder andere aanwezig zijn, aangevuld met muziek van Mevrouw Tamara (De Beste Singer-Songwriter van Nederland), een moderne choreografie van Gil the Grid (Holland’s Got Talent), performance-kunstenaar Jacco Borggreve en nog veel meer! Wat dat is, zul je die avond merken. Maar spannend wordt het zeker. Wat ook spannend is, is de afsluiting met de Alien Dance Party. Dansen met een alien! (Wat??!!)

Kortom, een anders-dan-anders-event dat je niet alleen vermaakt, maar ook echt aan het denken zet. Wedden dat je hierna heel anders met je online leven om zult gaan? De ticketverkoop is inmiddels gestart, dus wees er snel bij! Tickets zijn verkrijgbaar via de website van 33Toeren of via TicketJames. Enne, wie weet kom ik je tegen tijdens de Alien Dance Party, als ik me dan niet al heel snel uit de voeten heb gemaakt en weer veilig in mijn eigen huis zit!

Liefs, Jelena

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.