• Food & Drinks
 • De Gebakfiets

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  Foto’s: De Gebakfiets

  Een parkje, bakken, twee dames en een bakfiets… Deze ingrediënten zijn samengevoegd tot een heerlijk recept: De Gebakfiets. Deze zal vanaf Juli rondfietsen op mooie natuurplekken en foodfestivals in Amersfoort. Een mooi moment om de oprichters van De Gebakfiets te interviewen.

  Helaas kon door het regenachtige weer de voorgestelde picknick niet doorgaan. In Grand Café Hemels, waar de naam al veel goeds beloofd, trof ik twee vrolijke dames aan, Marloes en Ellen. Zij zaten op mij te wachten tegen de achtergrond van een groot canvas doek met, hoe kan het ook anders, een mooi bos erop geprojecteerd. Eigenlijk is dat de plek waar de twee dames het liefst zijn.

  De natuur heeft veel te bieden. Toch… ..ergens was er een moment voor beiden dat de volmaaktheid van al het moois om zich heen, de lekkere trek niet kon weerhouden.“Wat zou het heerlijk zijn, om hier, nu, op deze plek, een lekker kruiden theetje te drinken!” “Met een gebakje, of een lekker stukje taart” vult de één de ander aan. Precies dit was het moment dat Marloes en Ellen wisten wat zij wilden gaan doen: dit onweerstaanbare idee uitwerken! Dagelijks staan ze in de keuken, waar ze vele taarten en gebakjes bakken. Telkens weer gaan zij met passie op zoek naar verse en originele pure ingrediënten en smaken. Waar (daar leggen ze de nadruk op) gezond, vers en minder suiker overheerst. “Back to basic” leggen de meiden uit.

  Vol enthousiasme vertellen ze over het kruidentuintje dat in de bakfiets meegaat

  Veel tegenwind verwachten de dames niet. Vol enthousiasme vertellen ze over het kruidentuintje dat in de bakfiets meegaat, “Zodat je zelf je eigen kruiden kunt kiezen en knippen”. Een high tea op locatie of thuis, op verzoek, of door De Gebakfiets zelf georganiseerd laat hen alleen nog maar sneller fietsen. Alles zal tot in de taartpuntjes verzorgd worden door beide dames. Zelfs de mooie gezellige kopjes en schoteltjes nemen zij weer mee in de fiets, zodat lang in de keuken staan, voor de high tea liefhebber, verleden tijd is.

  Om te weten op welke locatie en wanneer De Gebakfiets rijdt, is slechts een kijkje op de website of Facebook nodig. En laat Amersfoort nou zoveel te bieden hebben aan mooie plekjes, bossen, parkjes en natuurspeeltuintjes. Ook aan de kleintjes heeft De Gebakfiets gedacht. Geen hete thee, maar diksap, of water met puur fruit uit eigen tuin. De brownies, muffins en seizoenstaarten zijn voor jong èn oud.

  Ik sluit dit gezellige interview af met een zomers verlangen: dat de zon schijnt, de vogels fluiten en we allemaal zin hebben in een picknick, ergens op dat leuke plekje in het park. Wat een heerlijk vooruitzicht, om te weten dat je hier in Amersfoort spontaan ergens naar toe kunt gaan en je kunt laten verwennen door De Gebakfiets, die al dat lekkers gewoon voor je meeneemt!

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  About Amanda

  Amanda vliegt al 18 jaar de wereld rond als purser bij de KLM. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen. Daarnaast heeft ze een mooi project Dreamwordsproductions. Pure fotografie van over de hele wereld in exclusieve kaarten, boekenleggers en meer creaties. De opbrengst gaat naar een weeshuis in Zuid-Afrika. Haar grootste passies zijn reizen, schrijven, fotograferen en hardlopen.

  Comments are closed.