• Lifestyle
 • De missie van de platte buik – de voordelen

  Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  Fotobron: Librestock – Pexels.com

  Daniëlle en ik zijn nu al bijna twee maanden bezig met ons op maat gemaakte voedingsschema. Naast dat het een positief effect heeft op onze buikjes, merken we ook ineens andere voordelen! Ik noem er hier een paar die mij de laatste tijd zijn opgevallen.

  1. Minder honger

  Het afgelopen jaar kreeg ik steeds meer honger. Na mijn ontbijtje knorde mijn maag een uur later weer flink. Je leest wel eens dat een hongergevoel soms dorst betekent, maar ik drink behoorlijke hoeveelheden water. Dus daar kon het volgens mij niet aan liggen. Mijn opstandige maagje werd maar met moeite tevreden gesteld. Ook al nam ik zoveel mogelijk volkoren producten, verzadigd was ik nooit helemaal. De laatste maanden werd ik ook regelmatig een beetje duizelig van de “honger”. Zwaar irritant als je voor je gevoel gewoon goed en voldoende eet. Maar al vrij snel nadat ik met mijn nieuwe voedingsschema begon, verdween de honger als sneeuw voor de zon! Wat ik al die tijd nodig bleek te hebben, waren meer eiwitten in plaats van meer volkoren producten. Weg honger en hallo verzadigd gevoel!

  Een betere balans is voor mij blijkbaar ook meer energie

  2. Meer energie

  Waar ik voorheen snel moe en lusteloos was, ben ik nu een stuk frisser en energieker. Eerder vertelde ik hoeveel koolhydraten ik op een dag at. Laat ik eerst vertellen dat koolhydraten absoluut nodig zijn! Koolhydraten geven energie en zorgen ervoor dat je hersenen goed kunnen functioneren. Ik zal daarom nooit voorstander zijn van een koolhydraatvrij dieet (wat niet eens mogelijk is, want koolhydraten zitten ook in onder andere groente, fruit en zuivel). Maar wat ik wel denk, is dat we tegenwoordig te veel koolhydraten eten. Als je er eens voor de grap op let, valt het pas op. Het macronutriënten voedingsschema dat ik nu volg vermijdt koolhydraten niet, maar zorgt er wel voor dat ik bewust een veel betere balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten hanteer. Een betere balans is voor mij blijkbaar ook meer energie.

  3. Meer haar

  En dan niet op de plekken waar je het niet wilt hebben! (gelukkig maar). Sinds twee jaar viel mijn haar steeds meer uit. Elke ochtend plukte ik flink wat haar uit het doucheputje. En ik heb al niet zo’n weelderige bos op mijn hoofd, dus blij was ik er niet mee. Ik gaf de schuld aan het ouder worden en begon alvast een spaarpotje aan te leggen voor extensions of zo’n leuk haarstukje dat je erin klikt. Maar de laatste twee weken viel me op, dat ik nauwelijks nog haar uit het doucheputje hoef te vissen! Gauw naar de kapper dus om mijn nieuwe weelderige bos haar eens flink in de watten te laten leggen!

  Tot zover enkele voordelen. En dan nog meer goed nieuws: onze personal trainer Joost komt over een week terug van zijn lange, zonnige en uiterst jaloersmakende reis! Dat betekent dat we binnenkort naast ons voedingsschema ook aan de slag gaan met krachttraining, jeej! Kom maar op met die spierballen! To be continued.

  Liefs, Jelena

  P.s.: Ik wil nog wel benadrukken dat je nu niet zelf moet gaan experimenteren met je voeding. Daniëlle en ik doen dit onder begeleiding van onze personal trainer Joost. Mocht je geïnspireerd raken door onze ervaringen, neem dan echt een professional in de arm om je hierin te begeleiden! Joost maakt voedingsschema’s op maat, omdat elk persoon weer andere voedingsbehoeftes heeft. De verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten die wij hanteren is speciaal voor ons berekend. Deze verdeling kan er voor jou weer heel anders uitzien!

  Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  About Jelena

  Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

  Comments are closed.