• Food & Drinks
 • De Vier Broers: succes verzekerd!

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

  De vier Broers 2Ken je dat? Je schoonmoeder is jarig en zoekt een leuk restaurantje voor het hele gezin. Of je baas viert een mooie kwartaalomzet en vraagt of jij een eettentje in de buurt weet. Als echte Amersfoorter schiet er dan vast heel veel leuks door je hoofd. Maar je wilt gewoon gegarandeerd goed zitten. Zeker weten dat iedereen smult van het eten. Dat er bijpassende wijntjes of (Amersfoortse) biertjes zijn. Dat de bediening goed en gezellig is. En dat het er allemaal nog eens leuk uit ziet ook. Herkenbaar? Onthoud dan De Vier Broers – Beer & Grill.

   Allereerst de locatie. Hartje centrum, op een gezellig plein met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren. Dat geeft alvast wat gespreksstof (de twee-na-hoogste laat Middeleeuwse toren van Nederland, kadastraal middelpunt van Nederland). Terrasjes genoeg op het plein, dus als de tijd en het weer het toelaat, dan kan je hier een aperitief nemen. Dat kan trouwens ook in de geweldig mooie binnentuin van de Vier Broers. Heb je meteen iets unieks te pakken in onze stad. Op de wat frissere dagen kan je alvast naar binnen gaan om een drankje aan de bar te doen of lekker aan een tafeltje te ploffen. Aanrader is een van de speciaal bieren van de tap. De bar is -net zoals het hele restaurant- lekker robuust en toch gezellig. Denk aan veel grijstinten, ijzer, hout etc. Netjes, maar niet te netjes zeg maar.

  Dan waar het natuurlijk uiteindelijk om gaat: het eten. De Vier Broers serveren gerechten op houten planken, grill specialiteiten en dry-aged meat. Dat klinkt stoer. In de praktijk is dat het ook, maar het wordt daarbij gewoon heel stijlvol gepresenteerd. Ik was met een vriendin en haar dochter en we zagen op de niet eens heel grote kaart een boel lekkers. Ik koos de portobello burger met gegrilde portobello’s met geitenkaas, rucola, rode biet en balsamico mayonaise. Daarbij dronk ik een Spaanse wijn, de D.O. Cigales Crianza, die als tip wordt gegeven. Een goede tip, want het smaakte heel fijn. De dames kozen vis en ook die was heerlijk. Zoals echte vrouwen betaamt sloten we af met chocolade, ieder in een ander dessert.

   Het was een leuke avond. Gezellig met lekker eten en een attente bediening. Wij gingen met een tevreden gevoel weg: hier kan je wel iemand mee naar toe nemen. Of het nu je culi-fan collega is. Je zwager die houdt van een goed stuk vlees. Of je baas die kijk heeft op wijn. Er is voor ieder wat wils. Voordeel: jij scoort punten met je smaak voor leuke restaurants. Nadeel: volgend keer vragen ze je vast weer. Maar daar heb je Kus uit Amersfoort dan weer voor… Wel even reserveren, want op de zaterdag dat wij er waren was het helemaal vol bij De Vier Broers. Enjoy!

  De Vier Broers – Beer & Grill

  Lieve Vrouwekerkhof 8-10
  Amersfoort
  www.devierbroers.nl

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

  About Daniëlle

  Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

  Comments are closed.