Bewust Leven

Op blote voeten door het bos: de inspiratiewandeling!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , . Bookmark de permalink.
CNKX126N9M

Headerfoto: Librestock

Ik ben onlangs op inspiratiewandeling geweest met Jo-Anne van de Bor Vrouwencoach. Jo-Anne is vooral gespecialiseerd in coaching aan vrouwen die uit balans zijn door zwangerschap, bevalling of moederschap. Maar ook ik als ZZP’er met een gezin kon bij haar terecht. Zoals je weet ben ik naast oprichter van Kus uit Amersfoort ook freelance fotograaf. En met dat laatste ben ik onlangs een weg ingeslagen die niet goed voelt en waarvan ik niet blij ben met het resultaat. In plaats van achter mijn werkwijze te staan en de regie in eigen hand te houden, heb ik me laten leiden door wat anderen van me verwachtten. Tijd voor inspiratie dus, want dit roer moest om. Alleen hoe?

De inspiratiewandeling die Jo-Anne geeft is op blote voeten door bos Nimmerdor. Ja, blote voeten! Ook met regen. Dat alleen al is voor velen een uitdaging. Jo-Anne begint de wandeling vanaf haar voordeur waar we richting het bos lopen. Een hele warme en lieve persoonlijkheid waarbij ik me snel op mijn gemak voel. Ze vraagt me of ik ergens mee worstel en waar ik graag inspiratie voor wil opdoen. Dat nemen we mee tijdens de wandeling. Maar het belangrijkste is de wandeling zelf. Praten hoeft helemaal niet (juist niet). De wandeling staat in het teken van tot rust komen en voelen.

Eenmaal bij het bos aangekomen is het hop, slippers uit en wandelen maar! Natuurlijk loop ik wel eens op blote voeten door het gras. Maar zo’n complete wandeling door het bos is iets dat ik nog niet eerder heb gedaan. Het voelt in het begin nog een beetje onwennig. Maar Jo-Anne is de rust zelve en het gevoel van de grond onder mijn voeten brengt me vanzelf tot ontspanning. Wat heerlijk dit! Jo-Anne heeft geen vaste route. Ook geen vast programma. Ze past zich aan, aan wat voor jou goed voelt. De les van deze wandelingen is juist om zelf te gaan voelen en niet te doen wat een ander zegt of vindt. Af en toe vraagt Jo-Anne me iets over het thema waar ik mee zit. Maar verder zijn we stil en genieten we van het bos.

Juist door mijn eigen route te volgen ontdek ik schoonheid

Na een lekker rondje gewandeld te hebben komen we aan bij de oude eik waar Jo-Anne graag zit voor een kopje thee. Met een stukje watermeloen erbij is het een ideale tussenstop. Ik merk dat ik al flink tot rust ben gekomen. Na de pauze vraagt Jo-Anne wat ik op de terugweg wil doen. Een van de opties is zelf de weg vinden in stilte. Ik ken bos Nimmerdor niet, dus een perfecte oefening in richtingsgevoel. Jo-Anne loopt een stukje achter me en laat mij de weg bepalen. Nu pas merk ik hoe ik geleefd wordt door Google Maps, wegaanwijzingen en vaste routes.

De wandeling begin ik wat giebelig, want stil zijn terwijl je weet dat er iemand achter je loopt is nog knap lastig. Maar al gauw zeg ik niks meer en begin er lol in te krijgen om mijn eigen speurneus te volgen! De wandeling brengt me op hele mooie verscholen plekken in het bos. Plekken die ik niet had ontdekt als ik de geijkte route had gelopen. Meteen krijg ik een inzicht. Juist door mijn eigen route te volgen ontdek ik schoonheid. Wat super gaaf dit! Bij elke kruising sta ik stil en voel even: links of rechts? Na een paar kruispunten komt ineens de twijfel: ojee, straks loop ik in rondjes en zijn we vanavond nog in het bos! Maar Jo-Anne had me van te voren verzekerd dat er altijd een uitweg is. En inderdaad, al gauw zie ik de uitgang en deze blijkt niet eens zoveel verder van ons startpunt te zijn dan ik dacht.

Met een grote glimlach loop ik het bos uit. Jeetje, wat voelt dit goed!! Jo-Anne bespreekt met me wat ik heb ervaren tijdens de wandeling. Samen komen we tot de conclusie dat ik als fotograaf vooral mijn eigen koers moet varen, omdat ik dan vanuit mijn kracht werk. Die kracht creëert schoonheid. Ik moet doen wat voor mij goed voelt. Oh ja en daarop vertrouwen. Net zoals het zelf vinden van de weg in het bos.

Vol inspiratie en hernieuwde kracht ga ik terug naar huis. Wat een wandeling op blote voeten al niet kan doen!

Jo-Anne van de Bor Vrouwencoach

Vossenstraat 8 
Amersfoort

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.