• Beauty
 • De winterbruid

  Dit bericht is gepost in Beauty and tagged , , , , . Bookmark de permalink.
  lace-768476_1920

  Fotobron: Librestock

  Ja, ik wil…

  Op het moment dat de bladeren aan de bomen in de meest prachtige roodtinten verkleuren en de herfst zijn intrede doet, dan weet ik dat deze seizoenswisseling ook het einde van ons “bruidenseizoen” inluidt… Als Make-Up Artist is een groot deel van mijn baan het verzorgen van mooie bridal looks voor aanstaande bruiden. De afgelopen jaren is Make-Up Matters enorm gegroeid waardoor ik als eigenaar mijn handen vol had aan het “in goede banen leiden” van deze onverwachte groeispurt.

  Hierdoor heb ik de looks van veel van onze bruiden uit handen moeten geven aan mijn teamleden. En ondanks dat mijn klanten in goede vakkundige handen waren, merkte ik dat ik het “romantische Disney aspect” van mijn aanstaande bruiden mis.. Mijn handen beginnen te jeuken en dat heeft een reden..Het is namelijk binnenkort ook MIJN beurt!

  Op kerstavond heeft  Jurriën mij ten huwelijk gevraagd en een prachtige winterbruiloft is onderweg! Dus ook ik ben in mijn hoofd druk bezig met dingen als locaties bezoeken en uren lang scrollen op Pinterest. En ineens ga ik anders kijken naar mijn klanten. Begrijp ik nog meer hoe belangrijk het is dat een bruidsmake-up geen masker moet zijn, en dat een bruidskapsel écht weer- en windproof moet zijn. Want er gaan zo veel uren voorbereiding zitten in een bruiloft. Ik begrijp ook de trillende handen van mijn lieve bruiden op die vroege ochtenden. En ik geniet van de ontlading die ik bij hun voel wanneer de deurbel is gegaan en ze de glunderende blik van hun aanstaande echtgenoot zien. Ik geef het toe..ik smelt..het is zo Disney!

  Toch is het als Make-Up Artist niet altijd makkelijk om met dit hoge Disney gehalte om te gaan. Vooral wanneer je eigen hart is gebroken en je de bruidsmake-up van iemand verzorgt die 10 jaar jonger is dan jijzelf. Jij zou ook willen geloven in het “happily ever after” maar de wonden in je hart laten dat niet toe. Laten we eerlijk zijn; het leven is niet altijd Disney…..

  Het leven kent wel Disney momentjes!

  Misschien dat ik me daarom even heb gericht op andere richtingen binnen mijn vak. Ik denk dat ik vond dat ik zelf ook echt in de liefde moest geloven. Anders kon ik niet oprecht delen in hun Disney geluk. En  kon ik mijzelf niet  in de spiegel aankijken.

  Eventjes ging Disney dood..in mij… Een gebroken hart doet dat met je. Maar… het leven kent wel “Disney momentjes”! En die mogen we koesteren. De cadeautjes van het leven. De sneeuwvlokjes die elke keer tijdens de eerste dates met Jurriën vielen.. Mijn oude kater Tosti die in slaap valt in zijn armen, de emmer die hij vasthoudt na een iets te gezellige kroegentocht van ons saampjes. Dat is zijn oneindige geduld en onvoorwaardelijke liefde. Alle verre landen die wij samen hebben mogen zien én dat is het moment dat hij op een knie ging bij de kerstboom op kerstavond…kleinschalig…bescheiden…intiem…maar met een knoeperd van een ring!

  Tijd heelt alle wonden zegt men.. Maar niets kan een gebroken hart beter helen dan de liefde zelf.  Twee weken voordat ik Jurriën ontmoette was ik op de Noordpool (ja, ja, een stoere Girl Power meets Bridget Jones actie van mij) en toen heb ik het Noorderlicht mogen zien (2x!) Daar in de sneeuw heb ik mijn Disney wens gedaan, ik was er klaar voor om mijn prins te ontmoeten.. Ik denk dat de wensen die je uitspreekt onder het noorderlicht een soort super power hebben.

  Nu het bruiden seizoen voor Make-Up Matters langzaam tegen zijn einde loopt, maak ik mij klaar.. Niet alleen voor mijn eigen bruiloft, maar ook voor de bruiden van 2017 die ik persoonlijk mag gaan voorzien van een prachtige Disney bridal look! Ik verheug mij op jullie romantische aanzoek verhalen, de bruiloft voorpret en de gezelligheid tijdens de proefmake-up en kapsels. Mijn hart is er weer klaar voor en de thee staat voor jullie klaar!

  X Annelies

  Dit bericht is gepost in Beauty and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

  About Annelies

  Annelies is eigenaresse van Make-up Matters, de opleider op het gebied van visagie en haarstyling. Naast opleidingen en workshops geven is ze samen met haar team inzetbaar voor allerlei visagie en grimeer opdrachten. Ze neemt je in haar blogs mee in de wereld van schoonheid en visagie en geeft je tussendoor ook handige tips!

  Comments are closed.