• Lifestyle
 • High Heels Dance Workshop!

  Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , . Bookmark de permalink.

  Headerfoto: Librestock

  Pumps, high heels, peeptoes, blokhakken, plateaupumps, ronde neuzen, puntige neuzen, sleehakken… Schoenen met hakken, ze bestaan er in alle soorten en maten. Erop lopen blijft toch altijd wel een kunst en vooral na een flinke stapavond of een dagje winkelen staan je voeten bijna in brand en kun je niet wachten om ze snel uit te doen. Ondanks de kromme tenen die je er af en toe van krijgt, prijs ik nog steeds de dag dat de schoen met hak is uitgevonden!

  Ik zelf ben dus verzot op schoenen en vooral schoenen met een hak. Toen ik hoorde dat we door Dance Centre Amersfoort waren uitgenodigd voor een workshop High Heels, gegeven door danseres Janna Lint, hoefde ik daar niet twee keer over na te denken. Wat een super idee. Dansen op je hakken, dat is toch een feestje?! De workshop is zowel voor beginners als gevorderden en je mag zelf bepalen of je een hoge of lage hak aan doet. Ik, als mega beginner/stijve hark, besloot om niet gelijk mijn stiletto’s te dragen maar in plaats daarvan wat comfortabelere pumps te kiezen.

  We begonnen hakloos met een goede warming up om de spieren lekker los te maken. Oefff, ik was net terug van vakantie en kon wel merken dat ik teveel op het strand heb gehangen. Overal hoorde ik ge-krikkrak in mijn gewrichten, oei…..”Dat beloofd wat”, dacht ik nog.

  Nadat de spieren opgewarmd waren, begon ons feestje. De hakken mochten aan! Yeah! We begonnen met een aantal keer á la catwalk heen en weer lopen door de danszaal. Het frappante was, dat je gelijk ieders houding zag veranderen. Ineens begonnen we sierlijk, elegant en op en top vrouwelijkheid uit te stralen terwijl we swingend met onze derrière mee bewogen op de muziek. Tijdens het lopen kwamen er steeds wat kleine danspasjes bij om gevoel te krijgen met het dansen op hakken.

  Wat is Janna een geweldige danseres!

  Janna liet ons twee dansen zien waar we uit mochten kiezen. Een slow en een iets meer up tempo nummer. Wij kozen voor de tweede dans. Wat is Janna trouwens een geweldige danseres! Ze danst zo vol passie dat je gelijk zin krijgt om het na te doen.

  En 5,6,7,8 daar gingen we…… Stap voor stap leerden we steeds een gedeelte van de dans en als je een danspas niet begreep, dan deed Janna het gelijk een keer rustig voor totdat je hem door had of ze bood je een alternatief. Langzaam begon de dans vorm te krijgen. De deelnemers deden het allemaal zo geweldig! Toen we de hele dans onder de knie hadden, mochten we de dans opvoeren aan elkaar. We werden in twee groepen verdeeld en om en om deden we de dans voor.

  In korte tijd hadden we dus gewoon een dans geleerd, en dat nog wel op hakken. Prachtig gedaan ladies! Vol enthousiasme gingen we die avond naar huis. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!!

  Nog een leuke tip: Dance Centre Amersfoort geeft op 28 oktober a.s. van 20.30 – 22.00 uur een Blacklight Party Dancehall! De kosten zijn €15,- en bij betaling vóór 21 oktober ontvang je een korting van 10%.

  Dance Centre Amersfoort

  Waterdreef 166

  Dit blog is in samenwerking met Dance Centre Amersfoort geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening of de inhoud van mijn blog. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

  Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , . Bookmark de permalink.

  About Marley

  Marley is onze beauty queen! Ze test voor haar blogs graag producten uit en houdt city wellness adressen in de gaten voor je. Ook een toffe workshop of lekker horeca adresje beschrijft ze met plezier. In het dagelijkse leven werkt ze al vele jaren in de autobranche. Hiernaast heeft ze een passie voor creatieve dingen. Als echte duizendpoot kan ze bijna alles maken op het gebied van decoraties.

  Comments are closed.