• Food & Drinks
 • Hotte hotspot: Hete Kolen!

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

  In een straatje waar je niet zo snel heen zou gaan voor een leuke eetplek, zit er toch een zaak die elke avond weer helemaal vol zit: Hete Kolen.  Ik kom er bijna dagelijks langs en geniet dan even van de knusse uitstraling aan de buitenkant van het restaurant. Binnen wordt het alleen maar leuker, met veel oog voor detail zoals verse kruidenplanten, hangplanten en leuke snuisterijen.

  Hete Kolen wordt gerund door een paar jonge enthousiaste heren die je met een kleine kaart een heel groot eetplezier bezorgen. Je zit als het ware in de keuken waar het eten voor je neus gemaakt wordt. Ook zijn er leuke zitbanken bij het raam waar je met een groepje mensen knus kunt zitten.

  Hete Kolen is een BBQ restaurant; ze halen alles uit de Josper grill. Maar ook de vegetariër kan hier heerlijk eten. De Vega burger is namelijk ook echt lekker en als je het even doorgeeft passen de heren het voorgerecht zo aan dat ‘ie ook vega is. Wel zo leuk! Ook als je een glutenallergie hebt kun je hier terecht! Veel van de kaart kunnen ze glutenvrij maken en ook bij het maken van de lekkere sausjes houden ze hier rekening mee. 

  Zoals ik net al zei is de kaart niet groot. Er is geen eindeloze lijst van gerechten waar je uit kunt kiezen. Wel wisselt de kaart regelmatig en zul je hier dus niet snel op zijn uitgekeken. Maar juist de eenvoud van de kaart vind ik leuk aan Hete Kolen. Zo vertelde Sander mij dat een van de gerechten van een vriend van hem komt. Hij vond de kip die zijn vriend maakte zo lekker……die moest en zou op de kaart komen! Echt persoonlijke favorieten op de kaart dus. En niet onbelangrijk: ook met een wat kleiner budget kun je hier prima eten.

  Nou heb ik eigenlijk nog maar weinig vertelt  over hoe ik de gerechten vond die ik heb gegeten. Maar eigenlijk moet je dat gewoon zelf gaan uitproberen. Het is echt de moeite waard! Als je van goed vlees, lekkere frieten en zelfgemaakte sauzen houdt, is het een schande als je hier nog niet bent geweest.

  Wel even reserveren als je er wilt gaan eten. Hete Kolen zit bijna altijd helemaal vol! Ook leuk: in de zomer hebben ze een buiten terras dat op het Lieve Vrouwenplein staat.

  Hete Kolen

  Krankeledenstraat 7
  Amersfoort
  www.hete-kolen.com

  Openingstijden:

  Maandag t/m zondag 17.00 – 22.00 uur

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

  About Esther

  Esther is een echte hotspot girl! Ze woont in het centrum van Amersfoort en gaat er graag op uit voor een koffietje, lunch of etentje. Naast lekker eten en drinken is ze dol op shoppen, series kijken, lezen en heeft ze een passie voor reizen. In het dagelijkse leven werkt ze als sociotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis.

  Comments are closed.