Food & Drinks

Nieuwe hotspot: DLC Restaurant!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , . Bookmark de permalink.
Restaurant gedeelte

Fotobron: DLC Restaurant

Nog voordat DLC Restaurant haar deuren officieel opende, hebben Arnoud en ik (Sam) proef mogen eten in dit bijzondere en knusse restaurant.

Op de site lees ik dat DLC staat voor Daily | Local | Cooking. DLC kookt voornamelijk met dagverse streekproducten die niet alleen van boeren en leveranciers uit de omtrek komen, maar ook uit eigen kas en moestuin, die pal naast het restaurant liggen. Maar DCL is meer dan dat. Het restaurant werkt samen met verschillende maatschappelijke organisaties. Cliënten van Stichting Bikkel hebben geholpen bij de bouw van het gebouw dat overigens volledig is opgebouwd uit gerecyclede materialen. En cliënten van zorgorganisatie Amerpoort kweken de groenten in de kas en de moestuin. DLC vind je op het terrein van de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

Het eerste wat ons opvalt bij binnenkomst, is de warme sfeer. Alsof we een gezellig ingerichte huiskamer binnen lopen. Het restaurant is gevuld met allerlei soorten (gerecyclede) tafels en verschillende, maar goed bij elkaar uitgezochte, (gerecyclede) stoelen. Voor het raam hangen rolgordijntjes, overal waar je kijkt staan en hangen plantjes en elke tafel is sfeervol gedekt. Het verrast ons volkomen. Voor het restaurant ligt een veranda die net zo sfeervol is als het restaurant. Lijkt me heerlijk om daar te zitten op een zwoele lente avond. Blijkbaar hadden we toch een ander beeld in ons hoofd gemaakt van een gebouw dat bestaat uit gerecyclede materialen. Zelfs de toiletten zijn een verrassing, overal details en prachtig aangekleed.

De bediening is vriendelijk en heeft oog voor haar gasten

De bediening is vriendelijk en heeft oog voor haar gasten. En dan het eten. De gerechten zijn puur en verrassend in hun eenvoud, less is more! En ook aan kinderen is gedacht. Voor de kids staan er 2 eigen gerechten op de kaart. Arnoud heeft vooraf een kalfspastrami met gepofte paprika en ik kies een voorgerecht met geitenkaas, rode biet en rucola. Als hoofdgerecht kiest Arnoud een heerlijke malse runder rib-eye met een op hooi gerookte aardappel en ik laat me verrassen met een omgekeerd aardappeltaartje. Allemaal bijzonder lekker en smaakvol. Als dessert hebben we een kaasplankje gedeeld met kazen van een lokale leverancier uit Putten. Echt jummie…

Terwijl we aan het nagenieten zijn met een heerlijke kop koffie vertelt bedrijfsleider Tom enthousiast over zijn ervaringen in de drie maanden dat er gebouwd is, het samenwerken met alle verschillende mensen en de spannende start van het restaurant. Waar hij super trots op is, is de kas naast het restaurant die via schuifdeuren te bereiken is. Eenmaal in de kas snappen wij zijn enthousiasme. Ook hier is een warme sfeer, alsof we in een sfeervol verbouwde boerderij op het Franse platteland rondlopen. Diverse soorten groenten worden gekweekt in bakken, potjes, in lades van kasten, hoog, laag, overal waar je kijkt zie je fris groen in keurige rijtjes of solistisch in een mooie pot. Er tussenin staan loungebanken, en zelfs een boekenkast.

Voor leken als wij zijn er bij de potjes en bakken in de aarde bordjes gezet waarop staat wat er groeit. En wat er in je opkomt als je zo door de kas dwaalt is dat alles, niet alleen de kas, met heeeeel veeeeeel liefde is gemaakt. We raken niet uitgekeken en verkennen elk plekje in de kas. Elk hoekje is fotogeniek en we maken dan ook talloze foto’s. Wat een fantastische plek om vooraf te borrelen of na het eten je koffie of thee te drinken! Wij komen hier zeker nog eens terug.

Als we terug naar huis rijden ben ik in gedachten nog bij het restaurant en denk weer terug aan die huislijke sfeer en besluit ik “DLC*, for a whole lot of TLC**!’

* : Daily | Local | Cooking

** : Tender Loving Care

DLC Restaurant

Soesterweg 332
Amersfoort
www.dlcrestaurant.nl

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , . Bookmark de permalink.

About Sam en Arnoud

Arnoud en Sam zijn de initiatiefnemers van &JOY Amersfoort. &JOY staat voor fun, aandacht, in contact zijn met jezelf en je omgeving, een gezonde levensstijl, een glim- of schaterlach! Binnen &JOY geeft Arnoud taiji en Sam yoga. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op www.enjoyamersfoort.nl

Comments are closed.