• Food & Drinks
 • Nog meer chocolade met Chocolate Company Café Amersfoort!

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

  Fotobron: Chocolate Company Café Amersfoort

  Laatst vertelden we je al over de opening van Amersfoorts eerste chocoladebar Quetzal aan de Kamperbinnenpoort. Nou kan de Amersfoortse choco-holic haar hart ophalen, want we krijgen er nog meer chocolade bij in de vorm van Chocolate Company Café Amersfoort!

  Deze vestiging opent morgen officieel haar deuren en ik mocht alvast wat van het uitgebreide aanbod proeven! Om te beginnen met een warme chocolademelk. Chocolate Company staat vooral bekend om de vele smaken Chocspoons. Van de smaken Hot Chilli Orange, Latte Macchiato tot Salty Caramel en Mocca. En heb je zin in een beetje extra, dan zijn er zelfs Chocspoons met alcohol, zoals de Cognac, Wodka Lime en Orange Cointreau.

  Het was nog vroeg, dus ik koos voor de Ginger and Lemongrass Chocspoon. Ik was aangenaam verrast door de subtiele en fijne smaak! Voor erbij kreeg ik truffels en bombons. Ja, je leest het goed, bombons, omdat het bomvol lekkers zit! Toevallig kwamen eigenaresse Diana en haar partner Marco erachter dat het pand op de Arnhemsestraat tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd is. Hierdoor krijgt de naam bombons extra betekenis voor de vestiging in Amersfoort. De chilli truffel had een lekkere bite met net genoeg pit. En de hazelnoot truffel was zacht en romig. De hazelnoot bombon was weer veel krachtiger van smaak. Erg leuk om dit verschil te proeven!

  Bij de bombons heb je verder nog veel meer keuze uit verrassende smaken

  Bij de bombons heb je verder nog veel meer keuze uit verrassende smaken, zoals Dulce de Leche, Apple Syrup Speculoos en Mango Caramel. Alle chocolade wordt met de hand gemaakt en de smaakcombinaties met liefde gekozen door de chocolatier van Chocolate Company. Volgens Diana en Marco een feest om te zien hoe dit proces in zijn werk gaat!

  Naast chocolade, kun je bij Chocolate Company Café Amersfoort ook heerlijke broodjes bestellen. Je kunt hier dus ook gerust binnen lopen als je een dagje minder zin hebt in chocolade. Of ga eens gezellig voor een High Choc. Ben je met een klein gezelschap, dan hoef je hiervoor niet te reserveren. Kom je met een groep, dan is reserveren aanbevolen, zodat je een mooie plek krijgt aan de lange tafel achterin de zaak. Lekker even genieten met z’n allen van een combinatie aan choco-goods!

  Speciaal voor de opening kun je morgen van het aanbod komen proeven. Dus sla de Arnhemsestraat niet over tijdens je shop rondje. Toen ik na mijn bezoek weer naar huis ging, bedacht ik me wat een lucky bastards we in Amersfoort zijn. Twee chocoladebars die uniek zijn op hun eigen manier. Ik ben blij dat Amersfoort zich nu ook een beetje een choco-stad mag noemen! Dat hebben we als Kei-stad wel verdiend!

  Liefs, Jelena

  Chocolate Company Café Amersfoort

  Arnhemsestraat 20

  Amersfoort

  Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

  About Jelena

  Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

  Comments are closed.