• Lifestyle
 • Schoolgaande kids? Doe ze op huiswerkbegeleiding bij Instituut HIP!

  Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

  Foto’s: Jelena’s Fotografie

  Heb je schoolgaande kids, dan weet je vast dat er tegenwoordig veel van ze gevraagd wordt. Waar ik vroeger niet veel anders na school hoefde te doen dan de haren van mijn barbies vlechten of me stierlijk vervelen, hebben de kids van nu veel meer op hun to do lijst staan. Voor mij was het echt een shock toen mijn dochter in groep 7 kwam. Het huiswerk en de vele toetsen zorgden voor grote drama’s in huis.

  Van een vrolijk kind, veranderde mijn spruit in een boos en gespannen exemplaar die als een berg tegen toetsen opkeek. Uit protest werd huiswerk resoluut opzij geschoven en werd mijn hulp ook echt niet geaccepteerd. Want mama, jij snapt er toch geen bal van! (wablief?) Na de zoveelste gesprekken, ruzies en omkoop pogingen (ja, ik ben niet perfect), besloot ik dat het tijd werd voor hulp. De dalende cijfers zorgden namelijk voor nog minder motivatie om te leren en meer spanning.

  Deze hulp vond ik in de vorm van huiswerkbegeleiding bij Instituut HIP! Instituut HIP biedt allerlei vormen van ondersteuning aan zoals huiswerkbegeleiding op maat, individuele bijlessen, remedial teaching, faalangst training en/of onderzoek zoals een dyslexie screening test. Voor middelbare scholieren en basisschool kinderen. Ik koos voor individuele bijles ter voorbereiding van toetsen. De bijlessen zijn flexibel inzetbaar op momenten dat het nodig is. Hoeveel bijles je wilt afnemen is dus aan jou!

  Met de kennis van school en de warmte van thuis

  Instituut HIP is een paar maanden geleden in Amersfoort neergestreken en bevindt zich in een knus oud pand op de Bergstraat. Bij binnenkomst heb je niet het idee dat je een “bedrijf” binnen loopt. Het is ingericht als huiskamer. Gezellige kleuren op de muren, een bank en altijd wat lekkers op tafel. Niet alleen een koekje of snoepje, maar ook een bak met fruit. De slogan van HIP klopt helemaal: met de kennis van school en de warmte van thuis.

  Maar dan de bijlessen, hebben die effect? Ik kan je zeggen, nog beter dan verwacht! Al na de eerste bijles haalde mijn dochter met gemak een 9 voor een toets waar ze normaal gesproken een matige 5 haalde. Niet dat cijfers het belangrijkste zijn. Maar waar ik nou zo blij mee ben, is dat mijn kind in no time weer haar vrolijke zelf werd. Daarnaast is de sfeer echt gezellig en wordt er naast hard geoefend ook veel gelachen. En komt onze vaste bijles-dag een keer niet uit, dan kunnen we makkelijk een dag verschuiven. Heerlijk voor de ZZP’er zoals ik!

  Het schooljaar loopt bijna ten einde, maar dochterlief en ik zijn het er unaniem over eens dat we na de zomervakantie doorgaan met bijlessen. Worstelt jouw kind nou ook met huiswerk of loopt het tegen andere leerproblemen aan, wacht dan niet en maak een afspraak bij Instituut HIP. Trust me, je zult me dankbaar zijn!

  Liefs, Jelena

  Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

  About Jelena

  Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

  Comments are closed.