• Bewust Leven
 • Sparen voor mooie cadeaus door de avondspits te mijden? Dat kan met No Spits Today!

  Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  Files, we hebben er allemaal een hekel aan! Zo ook in de regio Utrecht. Goedopweg introduceerde daarom het project No Spits Today. Goedopweg is een samenwerkingsverband van overheden en werkgevers in de regio Utrecht en houdt zich bezig met een betere leefbaarheid en bereikbaarheid van de regio. Met het project No Spits Today willen ze mensen in de regio Utrecht stimuleren de avondspits te mijden. Dit kan door bijvoorbeeld thuis te werken, op andere tijdstippen te reizen of voor ander vervoer te kiezen zoals het OV en de fiets .

  Een bijkomend voordeel is dat je door deelname aan het project kunt sparen voor leuke goodies! Een echte win-win situatie, want je helpt mee aan het verminderen van het fileprobleem én je wordt er nog extra voor beloond ook! Kus uit Amersfoort sprak met ambassadeur Fleur Smit van het Amersfoortse Travel-en Lifestyle blog Fleur Sophia, om meer te horen over het project No Spits Today.

  Fleur werkt al geruime tijd als thuiswerkende freelancer en voelt zich geroepen om mensen enthousiast te maken om ook vanuit huis te gaan werken.

  Waarom ben je ambassadeur geworden van No Spits Today?

  Ik wil graag mijn steentje bijdragen om de regio Utrecht en dus ook Amersfoort bereikbaar te houden. Het fileprobleem gaat ook mij aan. Ik sta namelijk voor duurzaamheid en daar hoort een vermindering van het fileprobleem bij. Ik hoop mensen te kunnen inspireren om deel te nemen aan het project No Spits Today. Samen kunnen we veel bereiken!

  Wat vind je van het project?

  Wat ik zo goed vind aan het project No Spits Today, is dat er hierdoor meer bewustwording komt voor het fileprobleem. Tot nu toe is er door de overheid vooral geïnvesteerd in meer asfalt. Maar dit heeft het probleem niet opgelost. Het lijkt mij beter om de focus op projecten zoals No Spits Today te leggen, dan om nog meer te investeren in nieuwe wegen. No Spits Today roept je echt als persoon op om iets tegen het fileprobleem te doen. En beloont je hier ook nog voor!

  Waarom werk je graag thuis?

  Ik hou erg van de vrijheid die thuiswerken biedt. Thuis heb ik minder afleiding dan op kantoor. Hierdoor ben ik veel productiever. Daarnaast bespaart het me reistijd. En als ik moet reizen heb ik de vrijheid om dit buiten de spits te doen! Een ander leuk voordeel, is dat ik veel gezonder leef als ik thuis werk. Ik heb de tijd om een goede lunch of avondmaaltijd klaar te maken en hoef niet tijdens het reizen naar ongezonde alternatieven te grijpen. Bijvoorbeeld als je met honger op de trein aan het wachten bent en de Burger King naar je lonkt!

  Welke tips kun je Amersfoorters geven om goed en efficiënt thuis te werken?

  Zorg voor een vast ritme! Sta zoveel mogelijk op dezelfde tijd op en blijf niet in je pyjama hangen. Creëer een goede werkplek en breng je omgeving op de hoogte van je werksituatie. Je omgeving moet er meestal aan wennen dat je niet “vrij” bent om uren te bellen of af te spreken in de stad. Je bent aan het werk, of dat nou op kantoor is of thuis. Ten slotte heb ik gemerkt dat het erg fijn is om regelmatig zakelijke afspraken buiten de deur te plannen. Zo voorkom je dat je in een isolement terecht komt.

  Welke voordelen zijn er voor werkgevers om hun personeel thuis te laten werken?

  Veel werknemers zijn juist productiever als ze thuis werken. Ze ervaren minder afleiding en krijgen in kortere tijd meer gedaan. Als werkgever zit er ook een financieel voordeel aan, je hoeft veel minder uit te geven aan reiskostenvergoeding! Of aan kosten voor ziekteverzuim, want reizen wordt vaak als stress ervaren. Helemaal als je te maken hebt met files. En is het niet fijn om als werkgever ook je steentje bij te dragen aan een betere leef- en bereikbaarheid van de regio?

  Doe mee!

  Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Fleur en wil je meehelpen om het fileprobleem aan te pakken? Reis je regelmatig met de auto tijdens de avondspits de gebieden Utrecht-Centrum, Utrecht Science Park, De Uithof of Amersfoort-Noord uit, dan is er een kans dat jij in aanmerking komt om deel te nemen aan No Spits Today. Installeer dan de gratis app TimesUpp op je smartphone en check je kenteken. Vul je gegevens in en begin te sparen voor credits die je kunt verzilveren voor leuke goodies die jouw alternatief voor de avondspits ondersteunen. Denk hierbij aan fietsaccessoires van fietsenwinkel.nl of verzilver je credits bij fonq.nl zodat je je thuiswerkplek goed kunt inrichten. Doneren aan een goed doel behoort ook tot de mogelijkheden. Zo wordt het mijden van de avondspits extra leuk!

  Ga voor meer informatie naar de website van No Spits Today en help mee om Amersfoort en omgeving bereikbaar te houden!

  Dit artikel is in samenwerking met No Spits Today geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening! Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben.

  Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

  About Jelena

  Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

  Comments are closed.