Beauty

3 Excuses om niet naar de schoonheidsspecialist te gaan

Dit bericht is gepost in Beauty and tagged , . Bookmark de permalink.
Fotobron: Splitshire

Fotobron: Splitshire

Nou kom ik in de salon natuurlijk veel mensen tegen die allemaal goede redenen hebben om naar de schoonheidsspecialiste te gaan, maar….. daarbuiten valt het me op dat er ontzettend veel mensen niet gaan! Ook mensen, dames en heren, waarvan ik denk dat ze het heerlijk zullen vinden. Ook in mijn eigen vriendenkring zijn er vriendinnen die regelmatig gaan en zeker ook die nooit gaan, of alleen als ik aan hun hoofd zeur dat ze nu echt een keer moeten. Ik dacht, ik zet hier een aantal goede redenen neer om wel een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste te brengen naast een aantal veel gebruikte excuses om niet te gaan.

Veel gebruikte excuses om niet te gaan zijn:

  • Ik heb een goede huid…

Gelukkig maar zou ik zeggen! Dan hoeven we aan de intensieve reiniging niet teveel aandacht te besteden en blijft er meer tijd over voor de heerlijke massage. Maar ondanks de “goede” huid is er vaak genoeg te verzorgen. Zo heb je zelf niet altijd door dat de huid toch wat vaal oogt en een lekkere fruitzuur peeling kan dan wonderen verrichten. En laten we eerlijk zijn, het is toch ook niet slim om pas naar de sportschool te gaan als er kilo’s vanaf moeten. Slimmer is het om regelmatig te gaan en je lichaam in goede conditie te houden. Zo is het ook met je huid. Door regelmatig je huid goed te laten verzorgen voorkom je “problemen” in de toekomst.

  • Ik ben al zo druk, ik zou niet weten wanneer!

Als je zo druk bent dat je niet weet of je één uurtje per 6 weken kan vrij maken voor jezelf, dan weet ik zeker dat je er erg aan toe bent. De kunst is om de eerste afspraak gewoon te maken en vervolgens door te plannen. Je zal merken dat de rest van je volle agenda er makkelijk omheen past. Over het algemeen houden salons er behoorlijk ruime werktijden op na en zijn ze meestal ook een paar avonden in de week open.  Juist met een druk gezin waarin je altijd aan het zorgen bent voor anderen, of met een drukke baan is het misschien wel noodzakelijk om af en toe wat “me time” in te plannen. Worden we betere moeders van en leukere vrouwen!

  • Een maskertje doe ik thuis wel.

En dat is super goed! Maar natuurlijk niet te vergelijken met wat de schoonheidsspecialiste allemaal doet. Ten eerste gebruiken we in de salon producten van een hogere kwaliteit dan de meeste producten die te krijgen zijn in de drogisterij. Met veel meer werkzame stoffen en veel minder onnodige toevoegingen. Zelf gebruik ik AHAVA, dat is een merk die gebruik maakt van alle goede wat de Dode Zee te bieden heeft. De Dode Zee is het laagste punt op aarde en bevat de hoogste concentraties mineralen, maar liefst 34%! Waar andere merken gewoon water als basis van hun producten gebruiken, nemen zij water uit de Dode Zee. De basis is dus al fantastisch van zichzelf zonder allemaal synthetische toevoegingen.

Verder heeft elke schoonheidsspecialiste zo haar eigen specialiteiten. Zo maak ik gebruik van verschillende massage technieken om de huid in goede conditie te houden maar zullen anderen weer meer apparatuur gebruiken. Vraag eens rond bij vriendinnen waar zij heen gaan of kijk in de buurt waar een salon in de buurt zit. Gun jezelf dit verwen moment. Misschien op de valreep  nog een goedvoornemen voor 2016 dat zeker haalbaar is!!

Dit bericht is gepost in Beauty and tagged , . Bookmark de permalink.
annemariereems23@gmail.com'

About Annemarie

Annemarie is sinds 1999 schoonheidsspecialiste en heeft dit de eerste jaren gecombineerd met het werken in een drogisterij/parfumerie. Begin 2015 heeft ze besloten om alleen nog maar als zelfstandig schoonheidsspecialiste te werken in haar eigen bedrijf Beautysalon Annemarie. Ze maakt in haar beautysalon gebruik van zuivere producten zonder synthetische toevoegingen en minerale oliën. Als blogger wil ze je graag alles vertellen over huidverzorging en huidverbetering!

Comments are closed.