Food & Drinks

3x Lekker Lunchen in Vathorst

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Bij Daphne in de Kas – fotobron Kus uit Amersfoort

Als je in Vathorst woont hoef je echt niet altijd maar uit te wijken naar het centrum voor een lekkere lunch of een goed bakje koffie. Ik woon nu ruim drie jaar in Vathorst en dit zijn mijn favoriete plekjes.

Bij Daphne in de Kas
Ik heb nog niet zo heel lang geleden, tijdens de eerste ontmoeting met Jelena, hier voor het eerst gegeten. Ik heb diezelfde week mijn man meegesleept en ben nog een keer terug gegaan. Bij Daphne in de Kas proef je dat ze hun gerechten met liefde bereiden. Ze kiezen met zorg de beste producten uit: ze werken alleen met producten uit de streek, de producten zijn veelal biologisch en ze gebruiken alleen scharrelvlees. Daarnaast is de kas zelf sfeervol ingericht, het geeft een ruim en open gevoel en je kan bij mooi weer lekker op het terras zitten met uitzicht op het water. Als je hier ooit gaat lunchen, dan kan ik je de tosti’s van harte aanbevelen, ik denk dat ik nog nooit zulke lekkere tosti’s heb gehad!

Bij Daphne in de Kas – Victoriameer 51
Woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 23:00 geopend en op zondag tot 19:00.  

Limburgia
Je zou het niet verwachten, maar bij deze Limburgia kan je dus ontzettend lekker lunchen, koffie en thee drinken, én heerlijke Marokkaanse koekjes eten (of meenemen). De Marokkaanse invloeden zijn overal in deze Limburgia, zo is het interieur ontzettend kleurrijk en is er prachtig tegelwerk op de wand te zien. Maar je kunt er ook heerlijke Marokkaanse lunchgerechten bestellen en dus die (verslavend lekkere) Marokkaanse koekjes. Ik vind dat je aan alles kan zien dat deze Limburgia met ontzettend veel liefde gerund wordt en ik ben heel blij dat ik in Vathorst toch een klein stukje van Marokko mag proeven.

Limburgia – Cruquius 62
Dagelijks geopend tot 18:00, op vrijdag tot 20:00 en op koopzondag van 12:00 tot 18:00

Buono IJs en Koffiehuis
Buono IJs en Koffiehuis is sinds 2014 geopend en is een fijne aanwinst in Vathorst. In de zomer eten mijn man en ik er geregeld een ijsje en zijn we er ook met regelmaat voor een kopje koffie en een stukje taart te vinden. Buono is een gezellig en knus plekje en Carla, de eigenaresse, is altijd vriendelijk. Carla heeft met veel zorg de producten voor Buono uitgezocht. Zo is de koffie biologisch en wordt het ijs op traditionele Italiaanse wijze gemaakt door een Italiaans familiebedrijf. Daarnaast bakt ze de lekkernijen voor bij de koffie zelf en kan je er ook nog terecht voor een lekkere lunch. Voor ieder wat wils dus!

Buono IJs en Koffiehuis – Leeghwater 10
Dagelijks geopend tot 20:00, op vrijdag tot 21:00 en maandag en zondag van 13:00 tot 20:00

Foto’s: Sanne, Limburgia en Buono

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Sanne Steensma

Sanne is een carrière switch aan het maken van docent Engels naar een toffe job in de online media. Ze runt al een tijdje haar eigen blog Sanne Schrijft Stukjes. Sanne houdt van het goede leven, fijne eetadresjes, heerlijke recepten en reizen. Voor Kus uit Amersfoort zal ze daarom onder andere leuke hotspots bezoeken en toffe workshops volgen!

Comments are closed.