Food & Drinks

Authentiek brood van Elsenburg Broodmaker

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

img-20161003-wa0011

Wat is er lekkerder dan vers gebakken brood? Bijna elke week koop ik vers gebakken brood bij Het Lokaal. Daar heeft Carel Elsenburg zijn eigen broodbakkerij en maakt, behalve op maandag, vers brood op de traditionele wijze. En zo lekker dat mijn jongste dochter niks anders meer wil!

Het is elke keer weer een feestje om te zien hoe het brood met veel passie met de hand gekneed wordt. Carel begint elke dag al vroeg met de voorbereidingen. Alle ingrediënten zijn puur natuur en worden lokaal ingekocht. Carel maakt vooral zuurdesembrood (grijs brood) met een heerlijke knapperige korst en licht verteerbaar. Door het lange rijsproces van dit brood worden de gluten lichter verteerbaar. Ideaal dus als je hier rekening mee wilt houden! 

Veel inwoners van Amersfoort hebben het brood inmiddels ontdekt en Carel krijgt het steeds drukker en bakt dan ook niet meer alleen. Zo heeft hij hulp van diverse mensen o.a. van een leerling bakker en zijn vader die elke zaterdag mee helpt in de winkel. Hij doet dit met liefde en veel plezier! Maar Carel bakt ook andere soorten brood om iedereen tegemoet te komen, wit met sesam, noten, gevlochten en heerlijke (wortel)cake. Maar ook brood met olijven en stokbroden. Allemaal super lekker en vaak neem ik dan ook meer soorten mee. Het grijs brood snijd ik royaal in dikke plakken en vries ik in. Super handig maar wel ietjes minder vers natuurlijk! Er zijn ook stoffen zakken te koop waar je het brood in mee kunt nemen en bewaren. Op vrijdag bakt Paolo traditionele pizza’s, heerlijk om het weekend mee te beginnen. Vanaf 7 oktober is Het Lokaal ook op de vrijdagavond open. 

Ga zelf eens bij Carel langs en ruik en proef (je kunt altijd zijn brood eerst proeven) het vers gebakken brood en je bent om! Kun je meteen een een kijkje nemen in Het Lokaal, want daar zit Carel met zijn bakkerij en dan kun je meteen nog meer lokale lekkere producten meenemen. Echt een aanrader!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Mariëtte

Energiek en positief, dat is kenmerkend aan Mariëtte! Ze is al jaren sportinstructrice en heeft ervaring met het geven van pilates (met als extra specialisatie pilates met borstkanker), bodyshape, bodybalance, (bedrijfs)bootcamp, boxing en staat altijd open om meer initiatieven op te pakken. Als het maar met sport en voeding te maken heeft. Daarnaast is ze ook voedingscoach bij haar eigen bedrijf Food to Fit. Genoeg om over te schrijven dus!

Comments are closed.