Lifestyle

Ben jij klaar voor (meer) design in huis?

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , . Bookmark de permalink.
kok-wooncenter-winkel-1011

Headerfoto: Kok Wooncenter

Nu blog ik al vanaf het begin van Kus uit Amersfoort over de leukste hotspots in onze stad. En zo nu en dan kom ik een pareltje tegen waarvan ik denk: dat moet ik met jullie delen. Zo’n verrassing is Kok Wooncenter in Hoogland, Amersfoort. Deze winkel -want dat is het in dit geval- maakt je hebberig. Het is inmiddels geen geheim meer dat ik dol ben op wonen en mooie (design)meubels. Ben jij dat ook, dan ben je hier helemaal aan het goede adres. Ik ging voor je naar binnen en geef meteen mijn top 8 in het assortiment!

Eerst even een stukje geschiedenis. Kok Wooncenter bestaat al weer ruim 50 jaar. De winkel had verschillende plekjes in Hoogland en is inmiddels gesetteld op de Hamseweg. Al die tijd ging de winkel mee met de tijd. Van de sixties met veel oranje, bruin en groen door naar de trends van nu. Bij Kok Wooncenter halen ze doorlopend de beste (Nederlandse) fabrikanten en ontwerpers, zoals BertJan Pot en Marcel Wanders in huis. Merken die qua vormgeving fantastisch zijn. Maar bij Kok kijken ze ook naar ons nuchtere Amersfoorters: het moet natuurlijk allemaal wel functioneel blijven. Zo ontstaat er een mooie mix van spullen in verschillende prijsklassen in de winkel. Van bank tot behang, alles is er.

Van bank tot behang, alles is er

Kok Wooncenter is erg groot en opgedeeld in delen. Ik neem je even in vogelvlucht mee door de winkel. Laat ik beginnen bij ‘design & topmerken’. Hierbij kan je denken aan merken die je vast kent, zoals Rolf Benz. Dat zijn meubelen die, net zoals een Louis Vuittontas, hun waarde houden. Dat voelt bij mij toch lekker. Zelf droom ik al een tijdje van een Pastoekast. Het liefst een witte, maar ik heb een gele gezien en die lijkt me ook wel wat. Andere puntje op mijn wishlist zijn de lampen uit de Diesel by Foscarini serie. Heel mooi en stoer (Google maar eens). Of gewoon een lamp van Foscarini zelf natuurlijk. 

 Nu wil en kan niet iedereen zijn huis vol design zetten, waaronder ik zelf. Voor ons biedt Kok nog genoeg ander leuks. Bij ‘industrieel en stijlvol’ vind je mooie, warme banken van merken als HAY en Linteloo. Zelf ben ik weg van een licht blauwe hoekbank in een zachte stof van die eerste. Je kunt gelijk je huiskamer verder stylen met bijzettafels, stoelen en andere leuke spullen, zoals die van Design on Stock. Super mooi en het mag snel mee naar huis. Ga je in de winkel een trapje naar beneden dan vind je daar ‘eigenwijs en betaalbaar’. Hier zijn de leuke merken zoals VT Wonen en Bert Plantagie. Voordat je naar huis gaat, kan je zeker even stoppen bij de inpandige shop Daily Design. Hier slaag je voor grote of kleine spullen, zoals mijn all time favorite vazen van Iittala. 

Mensen uit het hele land komen naar Hoogland (en daar ben ik als Hooglander natuurlijk best trots op). Zelf kwam ik naar Kok Wooncenter voor deze blog en verliet ik de winkel met behang van een Nederlandse designer. Nu is behang uitzoeken altijd een klusje, maar ik kreeg goede hulp dus dat ging snel. Voor de feestdagen ga ik nog terug voor cadeaus. Nu eerst even behangen. Ben je benieuwd naar het resultaat? Volg dan ook mijn blog: Kunstig wonen. Je leest daar over design, kunst en interieur. Graag tot daar!

Foto’s gallery: Danielle

Kok Wooncenter

Hamseweg 18

Hoogland/Amersfoort

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

About Daniëlle

Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

Comments are closed.