Food & Drinks

New in town: Brasa

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Esther

Vandaag gaan ze officieel open, maar ik mocht afgelopen zondag (en ook al een keertje eerder) langs komen bij het Spaanse restaurant Brasa. Brasa is gevestigd in het oude pand van de Cuba Libre en het ziet er COMPLEET anders uit. Maar wat is Brasa eigenlijk? Veel mensen denken bij een Spaans restaurant aan tapas, maar Brasa is meer dan dat. Bij Brasa kun je genieten van heerlijke pincho’s, maar ook van plates en goede cocktails. Ook kun je er op vrijdag, zaterdag en zondag terecht voor een lunch. Leuk om te weten: de kids eten dan voor 1 euro een simpel broodje mee. Wel zo makkelijk!

Je kunt zien dat er veel tijd, aandacht en liefde gestoken is in het concept van Brasa. Overal waar je kijkt zijn leuke details. Zo zijn er twee hoge tafels die gemaakt zijn van oude flipperkasten waarop ook nog eens een tap staat. Je kunt dus je eigen biertjes tappen tijdens het eten, hoe cool is dat?

Eten bij Brasa is een beleving

Door het hele restaurant zijn details uit de gymzaal te zien. Zo zie je achter de bar en de koffiehoek een oud klimrek, hangt er een basketbal-net en is de onderkant van één van de hoge tafels gemaakt van het onderstel van een bok. Maurice, één van de eigenaren van Brasa, heeft al deze spullen overal en nergens vandaan gehaald. Ook Nacho, de andere eigenaar en afkomstig uit Barcelona, heeft veel oog voor details. Een leuk detail is bijvoorbeeld dat er een grote schuifdeur is met een kleine ruimte er achter. Deze kan ‘s avonds open en een DJ kan hier plaatjes komen draaien. Ook leuk om te weten is dat veel van de meubels bij Brasa gewoon te koop zijn via Spoor 38. En voor de kenners: er hangt ook een oude football helm van de Barcelona Dragons, heb jij hem al gespot?

De keuken wordt bemand door Jorrit. Hij heeft in meerdere restaurants gewerkt. Naast dat hij een goede kaart belangrijk vindt, heeft hij ook oog voor de presentatie van het eten. Iets wat ik al heb mogen ervaren tijdens de pre-openingsborrel. De pincho’s die ik hier heb gegeten zagen er mooi uit en smaakten fantastisch. Om nog maar te zwijgen over de sangria, die was echt heerlijk! Eten bij Brasa is een beleving. De kaart zal regelmatig wisselen en er komen seizoensgebonden gerechten. Bij Brasa wordt alles zelf gemaakt en er worden geen E-nummers gebruikt in het eten. Er wordt samengewerkt met veel toffe ondernemers; bijvoorbeeld het brood dat samen met bakkerij Boersma is gemaakt en de samenwerking met een Spaanse groothandel La Venta waar alles direct vandaan gehaald wordt.

Brasa is een plek waar je heerlijk kunt eten, maar waar je ook na het eten nog lekker kunt borrelen met je gezelschap. De heren van Brasa vinden het belangrijk dat je tot laat aan kunt schuiven of kunt blijven hangen als het gezellig is. Ik ga er binnenkort een keer de hele kaart uit proberen, hihi!

Tot snel!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Esther

Esther is een echte hotspot girl! Ze woont in het centrum van Amersfoort en gaat er graag op uit voor een koffietje, lunch of etentje. Naast lekker eten en drinken is ze dol op shoppen, series kijken, lezen en heeft ze een passie voor reizen. In het dagelijkse leven werkt ze als sociotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis.

Comments are closed.