Food & Drinks

Brood, kaas en wijn in Amersfoort!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.
img_4392

Foto: Annemarie

Als binnenstad bewoonster lees ik met veel interesse en plezier alle blogs die worden geschreven over de vele nieuwe hotspots. Maar in de 17 jaar dat ik hier woon heb ik een aantal leuke vaste adresjes gevonden die ik graag met jullie wil delen. Daarom stap ik nu uit mijn comfortzone en schrijf over iets anders dan mijn normale onderwerp, beauty.

Te beginnen met Bakkerij Boersma. Deze bakkerij, gevestigd op de Zuidsingel, is gelukkig bij velen bekend. Maar nog steeds niet bij iedereen en misschien dat veel “nieuwe Amersfoorters”  deze parel ook nog niet kennen. Elke zaterdag ochtend staan mensen rustig een half uur, buiten, in de rij om hier hun weekendbroodjes te halen! Waar zie je dat nu nog! Dat komt natuurlijk omdat hun brood het lekkerste in Amersfoort is. Ik vind alles wat ze verkopen heerlijk, maar wil toch een speciale vermelding maken, met de winter in aantocht komt het oliebollen seizoen weer in zicht!! Voor mij zijn oliebollen niet alleen lekker met  Oud & Nieuw, maar ook al ver daarvoor! En dat komt ook doordat bakkerij Boersma al ver voor de jaarwisseling aan het bakken en experimenten is en de geur zich door de buurt verspreidt. Voor mij zijn dit de lekkerste oliebollen die er zijn, dus ga ze zeker proberen!

Brood, kaas en wijn, laat de lange donkere winter maar beginnen!

Als je dan toch je brood hebt gehaald bij Boersma, loop dan ook zeker binnen bij Wijnhandel Louis Blancardi. Deze wijnhandel heeft mooie wijnen en fantastisch advies! Ik zelf hou erg van wijn, maar ondanks al mijn ‘praktijkervaring  vind ik het nog steeds lastig om zelf een goede fles wijn uit te zoeken. Loop je hier naar binnen, dan ben je verzekerd van goed advies, mooie verhalen en een goede fles wijn. Plan je een etentje? Vertel wat op het menu staat en krijg passende wijnen om het af te maken. Persoonlijk hou ik ook erg van dessertwijnen en ook daar  heeft hij een mooi assortiment van op voorraad.

Mijn laatste tip gaat over een winkeltje dat sinds 2012 op de Muurhuizen 137 gevestigd is, Liefde & Ambacht. Je verwacht het misschien niet met deze naam, maar daar zit een te leuk klein kaaswinkeltje! De missie van Liefde & Ambacht verwoorden ze zelf heel goed:

“Liefde voor de natuur. Liefde voor lekker en goed eten. Liefde voor het pure en voor oorsprong. Liefde voor vakmanschap en specialisme. Deze liefde proeft u terug in onze kaas met Liefde & Ambacht.”

Brood, kaas en wijn…. Laat de lange donkere winter maar beginnen! 

Liefs, Annemarie

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.
annemariereems23@gmail.com'

About Annemarie

Annemarie is sinds 1999 schoonheidsspecialiste en heeft dit de eerste jaren gecombineerd met het werken in een drogisterij/parfumerie. Begin 2015 heeft ze besloten om alleen nog maar als zelfstandig schoonheidsspecialiste te werken in haar eigen bedrijf Beautysalon Annemarie. Ze maakt in haar beautysalon gebruik van zuivere producten zonder synthetische toevoegingen en minerale oliën. Als blogger wil ze je graag alles vertellen over huidverzorging en huidverbetering!

Comments are closed.