Bewust Leven

Coaching bij Anahata – de beste investering in je bedrijf!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laatst was ik er weer met een vraagstuk over mijn bedrijf: Anahata Coaching. Dingen die ik aanpakte liepen niet helemaal lekker en ideeën die ik in mijn hoofd had, kwamen niet echt van de grond. Saskia, eigenaar van Anahata Personal Coaching en Mens in Onderneming, ken ik al een hele tijd. Elke keer als ik wat helderheid wil hebben over een situatie, privé of zakelijk, is Saskia the one I call! Waarom? Dat vertel ik je graag!

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben echt groot fan van één van de coaching methoden die Saskia gebruikt, namelijk de systeem opstelling. Nu denk je waarschijnlijk, een systeem opstelling, wat is dat? Laat ik het even kort uitleggen: een opstelling is een ruimtelijke weergave van een systeem (in dit geval mijn bedrijf) om de onbewuste dynamieken inzichtelijk te krijgen.

Deze ruimtelijke weergave doet Saskia aan de hand van poppetjes! Echte poppetjes, zoals je die bij je Happy Meal krijgt of via spaaracties van de supermarkt. Aan de hand van je eigen vragen pak je diverse poppetjes die een bepaald persoon of bepaalde situatie voor jou uitbeelden. Deze zet je neer op tafel op de plek waarvan jij denkt dat het thuishoort.

Na alle vragen beantwoord te hebben, ontvouwt zich meteen een soort van landkaart van poppetjes voor je neus. Deze landkaart brengt je onderbewustzijn in beeld. Dat onderbewustzijn weet namelijk precies wat er speelt, maar wordt vaak overschreeuwd door je ratio, je opvoeding en misschien ook je angsten.

Elke keer moet ik weer glimlachen als de puzzelstukjes op hun plek vallen

Saskia gaat samen met jou deze landkaart verwoorden zodat je antwoord krijgt op je vragen. Ook wordt in één oogopslag duidelijk wat de totale dynamiek is. Je moet het zien als een helikopter view. Zit je ergens middenin, dan zie je het vaak niet. Sta je er een stukje boven en zie je het totaal? Dan worden dingen meestal ineens duidelijk!

Elke keer moet ik weer glimlachen als de puzzelstukjes op hun plek vallen. Nadat het totaalbeeld duidelijk is geworden geeft Saskia, met haar jarenlange ervaring als business coach, duidelijk en helder advies over hoe je de situatie aan kunt pakken of veranderen. En dat kan op alle vlakken zijn, van hoe je het beste met marketing om kunt gaan, welke stappen je moet nemen om je bedrijf te laten groeien tot inzicht over samenwerkingen die je wel of beter niet kunt aangaan. Daarnaast houdt het je meteen een spiegel voor zodat je je bewust wordt van je eigen houding en/of overtuigingen.

Wat bij Saskia vooral het belangrijkste is, is dat je je authenticiteit vindt. Ook (en eigenlijk vooral) in je bedrijf. Want als je met je bedrijf dicht bij jezelf blijft staan, dan zul je ook eerder de juiste koers varen.

Ik kan in ieder geval weer vooruit en zit inmiddels vol inspiratie en werklust! Daarom roep ik meteen bij collega ondernemers die ook met een vraagstuk zitten:”Ga naar Saskia voor een opstelling!” En deze gouden tip wil ik jou natuurlijk niet onthouden!

Liefs, Jelena

Interieurfoto’s: Jelena’s Fotografie

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

One Response to Coaching bij Anahata – de beste investering in je bedrijf!

  1. Pingback: Kus uit Amersfoort beschrijft een systemische sessie bij Anahata - Anahata Personal Coaching