Lifestyle

De Amersfoortse film die je moet zien: Ik Kan Vliegen…!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

Eindelijk, het moment waar iedereen lang op heeft gewacht. De korte film van filmmaker Ruwan Heggelman en producent Remy Jesse Schepers is in première gegaan en ik was er bij! Trots om aan Amersfoort te mogen vertellen hoe bijzonder deze film is, met de Onze Lieve Vrouwetoren in de hoofdrol…

Ruwan staat al buiten als we aan komen lopen. Met zelfverzekerde trots begroet hij de gasten. Naast zijn schoenen lopen doet hij niet. Hij staat met beide voeten, in zijn nieuwe gave schoenen, stevig op de grond, maar wèl popelend om iedereen een stukje te laten vliegen. Met een lekker drankje in mijn hand, geniet ik van alle speciale gasten, die met dezelfde nieuwsgierigheid, hier naartoe gekomen zijn. De zaal gaat open, die door Pathé Amersfoort speciaal voor deze première is opengesteld.

De film neemt je mee en ik betrap mij erop dat ik mij steeds afvraag wat er staat te gebeuren

Het publiek loopt langzaam de zaal binnen waar, na een kort welkomstwoord, de lichten uitgaan. De film gaat beginnen. Vanaf het eerste moment word ik al gegrepen door de prachtige meeslepende filmmuziek. Ik herken de mooie pittoreske Breestraat. Wie wil niet een stukje ècht kunnen vliegen. De twee acteurs laten zien, dat al het onmogelijke mogelijk is. De film neemt je mee en ik betrap mij erop dat ik mij steeds afvraag wat er staat te gebeuren. Maar zodra ik hierover wil gaan nadenken, geeft de scène op het grote doek al het antwoord. De èchte realiteit komt pas in de laatste scène. Ik voel hoe een traan over mijn wang loopt. Het beeld, de acteurs, de muziek, compleet perfect passend in deze setting.

Tevens is dit ook het laatste wat de kijker te zien krijgt, het behoeft verder ook geen woorden of beeld meer. De aftiteling volgt. Het is doodstil in de zaal. Gegrepen, ontroerd en ook realiserend dat er zoveel mensen zo hard gewerkt hebben om dit resultaat neer te zetten èn dat alle ogen vandaag voor het eerst gericht zijn op het filmdoek. Deze energie is voelbaar in de zaal. Dan komt het applaus en een staande ovatie volgt, gejubel en een trotse Ruwan en Remy danken alle donateurs, vrijwilligers en cast die op het volledig volgeschreven blaadje staan, die op dat moment trilt in de hand van de filmmaker zelf. Emoties die zo nu en dan de overhand nemen zijn een prachtig detail, dit keer niet gespeeld, als hij zijn passie deelt met het publiek.

De première is een feit en een èchte must see! De film “Ik Kan Vliegen” is klaar om Amersfoort neer te zetten op het grote filmdoek en… om verder te vliegen met bestemming het Nederlands Film Festival!!

Liefs,

Amanda

P.s.: Kijk voor de teaser en vertoningen op Ikkanvliegen.com of Facebook.

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Amanda

Amanda vliegt al 18 jaar de wereld rond als purser bij de KLM. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen. Daarnaast heeft ze een mooi project Dreamwordsproductions. Pure fotografie van over de hele wereld in exclusieve kaarten, boekenleggers en meer creaties. De opbrengst gaat naar een weeshuis in Zuid-Afrika. Haar grootste passies zijn reizen, schrijven, fotograferen en hardlopen.

Comments are closed.