Lifestyle

De leukste wandelroutes in (omgeving) Amersfoort

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Sanne

Het is juli en de schoolvakanties zijn in midden Nederland eindelijk begonnen. Misschien ga je wel lekker kamperen, een vette rondreis maken, lig je straks te bakken aan het strand, of ga je genieten van de rust en het (hopelijk) mooie weer in Nederland. Wat je plannen ook zijn, in Amersfoort zelf is genoeg te doen! Bijvoorbeeld, een van mijn favoriete activiteiten, wandelen! Bovendien is Leusden nog niet zo lang geleden uitgeroepen tot wandelgemeente van 2017. Terecht, want de omgeving van Leusden is echt prachtig. 

Stadswandeling

In de stad Amersfoort zijn verschillende wandelingen die je kan doen. Zo kan je met een gids van Gilde Amersfoort op pad voor een wandeling door de historische binnenstad en kan je zelf een Dagje Kunst route volgen. Maar een route die ik zeker nog eens wil gaan doen is de chocoladeroute. Ik ben dol op chocolade en een wandelroute die mij langs alle chocolade hotspots van Amersfoort brengt, lijkt me een uitermate goed idee!

Klompenpad Laaksepad

Tussen Vathorst en Hoevelaken ligt de mooie wandelroute het Laaksepad van zo’n 10km lang. Ik woon zelf in Vathorst, dichtbij Nijkerkerveen. Ik wandel regelmatig in dit gebied en het is er echt prachtig. Ik vind dat toch altijd wel bijzonder dat er dichtbij een grote stad zo’n mooi open gebied te vinden is, waar je heerlijk kan wandelen. Ohja! Tijdens deze route kom je Eetcafé Dims tegen, een aanrader!

Soesterduinen

Onder alle Amersfoorters zijn de Soesterduinen natuurlijk heel bekend, maar ik vind dat deze plek toch echt niet op dit lijstje mag ontbreken. Er zijn geen officiële wandelroutes van Staatsbosbeheer maar dat geeft je natuurlijk de vrijheid om je eigen route te verzinnen. Bovendien vind ik de Soesterduinen de perfecte plek om te gaan picknicken, spelen met de kinderen en ik denk dat een hond er ook de tijd van z’n leven zal hebben.

Den Treek – Henschoten

Het familielandgoed Den Treek-Henschoten is een prachtig gebied dat opengesteld is voor iedereen. Je kan er dus vrij rondlopen, maar er zijn ook mogelijkheden om een themawandeling te doen. Je kan online een kaart downloaden met de wandelroute en wandelinformatie voor onderweg. Wouter (mijn man) en ik hebben laatst de Oud Cultuurlandschap wandeling gedaan en wij vonden deze echt zó leuk! Naast dat het een mooie wandeling is, voelde het ook een beetje als een speurtocht voor volwassenen. Zeker het begin van de route staat niet duidelijk aangegeven (je moet parkeren bij de Treekerweg, ter hoogte van waar de Paradijsweg begint) en dan moet je dus echt het kleine paadje op (links) en niet de grote weg (rechts). Vervolgens is het 4,5km lang op zoek naar de geel-blauwe markeringen op de bomen. Hier wandelen is wat mij betreft echt een aanrader!

Kijk voor nog meer leuke wandelroutes eens op de website van de VVV.

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Sanne Steensma

Sanne is een carrière switch aan het maken van docent Engels naar een toffe job in de online media. Ze runt al een tijdje haar eigen blog Sanne Schrijft Stukjes. Sanne houdt van het goede leven, fijne eetadresjes, heerlijke recepten en reizen. Voor Kus uit Amersfoort zal ze daarom onder andere leuke hotspots bezoeken en toffe workshops volgen!

Comments are closed.