Lifestyle

De missie van de platte buik – Een fitte Pasen

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Pixabay

Vandaag is het Pasen (hele fijne dagen allemaal!) en ook al voelt het buiten als Kerst (of kouder), we zitten al in april. En dat betekent dat het nog 83 dagen is tot de zomervakantie! Om precies te zijn: 83 dagen, 1.981 uren, 118.850 minuten en nog veel meer seconden. Die tijd hebben we nog voor onze ‘missie’. Het gaat ongelooflijk snel. Wat ook heel snel gaat is onze fitheid, want jaja -ook al was dit niet ons oorspronkelijke doel- we voelen ons fitter!

Jelena, Joost, onze fantastische personal trainer, en ik hebben nog geen einddatum van ons avontuur afgesproken. Maar hoe dan ook is dat ergens voor of net in de zomer. We zijn nu een paar maanden onderweg en langzaam maar zeker verandert er wel wat. In het begin waren we erg gefocust op voeding. We moesten echt zoeken naar het vinden van onze balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Dit gaat nu eigenlijk steeds beter. In deze dagen van Paasontbijt, -brunch, -lunch, -koffie en -borrels geniet ik van al het lekkers, maar ik probeer wel een beetje (een beetje hè, het moet wel leuk blijven!) de macro’s in de gaten te houden. En terwijl ik dit schrijf eet ik een lekker stuk Paasbrood, dat -jammer genoeg- zo ongeveer alleen suiker bevat en de macro’s aardig uit balans haalt ben ik bang, maar wel heerlijk is!

Voeding is dus belangrijk, maar sport ook

Voeding is dus belangrijk, maar sport ook. We begonnen de missie met als doel een platte buik. Zelf liep ik regelmatig hard en fietste ik veel kilometers op de racefiets. Echt helemaal niet onsportief dus! Toch moest dit wel een beetje veranderen. Op voeding letten en spieren opbouwen, was het advies van Joost. Dat laatste was voor mij een uitdaging. ‘Ik heb geen spieren’ zei ik tegen hem. Jammer genoeg ontdekte hij dat er toch wel echt (ergens verstopt) wat spieren zaten. En net als Jel kreeg ik een mooi schema. Pittig, maar niet te pittig. Een paar keer in de week ga ik nu naar de sportschool om braaf een rondje fitnesszaal te doen. Afgelopen woensdag toen Joost en Jel beiden niet konden, koos ik voor body pump. En -ik kon het zelf bijna niet geloven- ik vond het leuk! Langzaam maar zeker voel ik me fitter. De platte buik zie ik helaas nog niet, maar ik voel me fit. Dat is dus een mooi ‘bijverschijnsel’ van de krachttraining en macro’s. Fietsen vind ik nog steeds heerlijk, dus dat blijf ik doen, maar wat fitness erbij houd ik er zeker in. Ik geloof dat ik een sportritme heb gevonden dat past bij mijn drukke leven. En ik heb nog steeds vertrouwen dat met een paar maanden (nu nog 118.782 minuten) mijn lichaam echt wel strakker en die buik platter is!

Deze blog is in samenwerking geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Daniëlle

Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

Comments are closed.