Lifestyle

De missie van de platte buik – oh, oh een vreetkick!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Librestock – Pexels

Jel en ik zijn nu een paar maanden op weg met onze missie van de platte buik en grappig genoeg lijkt het wel alsof iedereen bezig is om fit te worden. Het zal de zon wel zijn die zich de laatste tijd steeds meer laat zien (joepie). Of het is gewoon mijn oog dat valt op alle fitboys en -girls, de collega’s en vriendinnen die een paar kilo kwijt willen en buren die op zondagochtend ook om 9 uur naar de sportschool gaan. Een beetje het fenomeen van toen ik zwanger was: toen zag ik ook overal dikke buiken. Het helpt wel om te weten dat hoe dan ook veel mensen hier mee bezig zijn! Gezellig zo samen op ‘missie’!

Bij mij gaat het echt lekker met het eten en sporten en dat werpt zijn vruchten af. Mijn lichaam begint -en ja ik ga dit woord echt gebruiken- getoonder te worden. Ik houd bij wat ik eet en vooral of de macro’s (daar zijn ze weer) in balans zijn. Misschien dat ik in dat laatste een pietsje doorschoot. Afgelopen maandag paste ik op mijn neefjes en samen met mijn dochter gingen we naar de snackbar. Het was de dag dat ik ietwat gefrustreerd was over het feit dat mijn buikje zo traag kleiner werd. En op kantoor had ik al – tegen al mijn gewoonten in- een halve koektrommel leeggegeten (oeps!).

Nog voor de kinderen goed en wel weg waren stortte ik me vol overgave op het eten

Maar goed, vol goede moed ging ik verder. Ik bedacht van te voren dat ik een kroket zou nemen, een kleine salade en wat patat. Dit had ik zelfs al in de MyFitnessPal-app gezet. Tot daar ging het goed. Het eten smaakte prima. We zaten buiten en de kids vroegen of ze tikkertje mochten doen. Tuurlijk. Ze renden weg en toen zag ik het: op de bordjes lagen nog veel (heel veel) patatjes en een kaassoufflé. Nog voor de kinderen goed en wel weg waren stortte ik me vol overgave op het eten. ‘S avonds volgde (onder het mom: deze dag komt toch niet meer goed qua balans) nog chocolade.

De volgende dag baalde ik wel een beetje van al dat gesnoept. Dat is eigenlijk niets voor mij. Mijn collega’s pestten me en riepen: ‘Nog een kaassoufflé Daan?’. Personal Trainer Joost moest in de nazorg. Al begon ook hij zijn zin wel met ‘Zo’n dag helpt niet echt hè als je je buikje kwijt wilt’. Gelukkig legde hij daarna uit dat ik misschien iets te streng was geweest. Soms moet je ‘los’ kunnen. Als het maar niet te vaak is en vooral niet te veel in porties. Ik moet meer toe naar de 80/20 regel. 80 % van wat ik eet is goed en gezond, volgens ons ‘regime’ en 20% is wat losser. Tja, eigenlijk weten we het allemaal! Lekker in balans blijven. Genieten, maar met mate. Laat de zon maar blijven: gaan we met z’n allen vol goede moed verder. Tot de volgende keer.

 

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Daniëlle

Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

Comments are closed.