Lifestyle

De missie van de platte buik – spiegeltje, spiegeltje!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Librestock – Freestocks

Het is aangebroken, de laatste periode van De Missie van de Platte Buik! Ongelooflijk hoe snel de weken voorbij zijn gevlogen. De hamvraag is: zie ik al verschil? Onze topper Joost laat mij en Danielle om de zoveel weken een foto maken om de progressie in beeld te krijgen. Een foto in sportlegging en sporttop (met blote buik natuurlijk, anders zie je het verschil niet). Over deze foto’s zijn we afwisselend positief. De ene keer staan we te juichen dat we lijntjes zien, de andere keer staren we ons blind op de nog aanwezige knuffellaag.

Zo ook vorige week. Danielle en ik hadden echt een off day wat betreft trainen. De foto’s die we van onszelf maakten vonden we daarom ook matig. Een beetje gedesillusioneerd ging ik naar huis. Ik wilde flinke spierballen zien en een buik zo plat als een dubbeltje! Maar tegelijkertijd wist ik dat dit niet realistisch is. Je kunt geen mega vooruitgang verwachten na twee maanden trainen en zo’n vijf maanden gebalanceerd eten. Een gestroomlijnd lichaam is hard werken en veel geduld.

Maar goed, zoals ik elke keer op verzoek van Joost doe, plaatste ik de nieuwe foto’s naast de vorige foto’s in een collage. En that’s where the magic starts, want toen viel het me pas op! Die schouders, die zijn strakker en steviger geworden en mijn buik begint wat lijntjes te vertonen. Naast de lijntjes is er nog iets veel coolers, namelijk mijn algehele houding! Ik sta zoveel meer rechtop!

Het geeft me extra motivatie om door te blijven gaan

Ook Joost was hier erg over te spreken en feliciteerde me met de resultaten tot nu toe. Leuk! Wat ik zo grappig vind, is dat wat je in de spiegel of op foto’s ziet, erg onderhevig is aan het moment. En hoe je je voelt. Dit is een belangrijk iets om mee te nemen, want je kunt makkelijk verstrikt raken in je zelfbeeld (negatief of positief). Daan en ik focussen ons ook op andere dingen dan alleen trainen en eten om niet in deze valkuil te stappen.

Ik focus me graag op de kracht die ik voel. Ik ben zoveel sterker! Daarnaast ben ik blij met een broek of jurk die lekkerder zit en mooier valt. Misschien is dat alsnog een beetje ijdel, maar ik vind het echt een voordeel. Het geeft me extra motivatie om door te blijven gaan.

Inmiddels willen we niet verder afvallen. We blijven natuurlijk trainen en op onze voeding letten, maar de teugels kunnen we iets laten vieren. Zo heb ik kennis gemaakt met de beroemde fitgirl cheat days. Ik pas nu de 80-20 regel toe en dat is echt een feestje! Tussendoor gewoon lekker genieten van een luxe broodje of een andere guilty pleasure. Damn, dit smaakt zoveel beter dan voorheen! Op naar de zomer!

Liefs, Jelena

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.