Lifestyle

De missie van de platte buik – volhouden

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Librestock – Pixabay

Het is even stil geweest hier aan het platte buiken front. De reden? Etentjes en luiheid. Ja lieve Kus-lezer, ook bij mij gaat het niet altijd van een leien dakje. Het was even zoeken hoe ik mijn voedingsschema hierin moest passen. Het begon allemaal met een paar heerlijke dagen Limburg. Je voelt hem al aankomen, de provincie van het goede leven. En veel wijn!

Vriend-lief heeft me verrast met een paar dagen relaxen bij een idyllische B&B: Gasterie Lieve Hemel. Zonder erbij na te denken, kozen we voor het 5-gangen wijnarrangement en een avondje in de Dutch tub met jawel, hapjes en wijn. Nou is het ook de bedoeling om af en toe af te wijken van het voedingsschema, volgens personal trainer Joost. Anders went je lichaam te veel aan al dat “clean” eating, waardoor je bijna nooit meer een uitspatting kunt hebben. En genieten is ook niet onbelangrijk.

Dus met dat in mijn achterhoofd heb ik heerlijk genoten van de vijf gangen, alhoewel ik na gang twee al vol zat. Wat betreft de wijntjes bij elke gang….daar zag ik voor het eerst in mijn leven echt tegenop! Zoveel wijn ben ik niet meer gewend. Sinds mijn platte buik missie drink ik alleen nog in het weekend één of twee glaasjes (echt waar!). Ik trek het niet meer zo goed. En alcohol vertraagt je vetverbranding. Doodzonde natuurlijk als je je love handles weg probeert te werken.

Dat er weer een love handle bij was gekomen, bleek gelukkig tussen mijn oren te zitten

De lieve jongeman van de bediening zag het zweet al bij me uitbreken toen hij het over het wijnarrangement had. Meteen vertelde hij me, dat ik echt niet vijf wijntjes achterover hoefde te slaan. Dat minder natuurlijk ook kon. Opgelucht hield ik het bij twee (en een halve) glas wijn die avond. Alhoewel ik dat al erg veel vond.

Half rekening houdend met mijn schema koos ik de dag erna voor een salade met garnalen en ‘s avonds voor asperges met ei en ham. Maar dan wel met een wijntje (die zijn in Limburg veel lekkerder!) Alleen was het eetfestijn die week nog niet voorbij, want er stonden nog twee Bourgondische etentjes in de planning! (oeps). Mijn voedingsschema was al met al flink in de war.

Zonet zag ik mede-strijder Danielle in de sportschool en ging ik toch maar even op de weegschaal staan. Dat er weer een love handle bij was gekomen, bleek gelukkig tussen mijn oren te zitten. Ik was drie ons aangekomen, maar mijn vetpercentage was verlaagd! Met andere woorden, die “love handle” is waarschijnlijk gewoon een getrainde spier. (yes!) Ondanks mijn luie eetweek, heeft tussendoor opletten toch zin gehad. En heb ik nu het bewijs dat mijn lichaam dit prima aan kan.

Volgende keer ga ik trouwens wat dieper op de zaken in, namelijk het belang van krachttraining bij vrouwen van rond de 40. Geloof me, dit wil je weten! Tot dan!

Liefs, Jelena

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.