Bewust Leven

De Nieuwe Graanschuur

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , . Bookmark de permalink.
Fotografie: Mariette

Fotografie: Mariëtte

Winkelen met zo min mogelijk verpakkingen?

Dat kan sinds 1 oktober 2015 bij De Nieuwe Graanschuur! De biologische winkel waar verpakkingsarme producten centraal staan. Hoe mooi is dat! De opzet is dat je uiteindelijk zelf verpakkingen mee neemt naar de winkel.

Maar over welke verpakkingen hebben we het dan? In de winkel kun je glazen (jam) potten kopen en deze steeds weer hergebruiken. Ook zijn er papieren zakken te verkrijgen. Je kunt deze na gebruik bewaren en weer meenemen om te vullen. Zo zijn er heel veel mogelijkheden en dat nodigt zeker uit om een bezoek te brengen aan deze gezellige winkel.

Ze verkopen echt alles: gedroogde peulvruchten (heel veel verschillende soorten), koffiebonen waarbij je zelf de bonen kunt malen (verser kan niet….). Maar ook (spelt)meel welke je zo fijn kunt malen als je zelf wilt! Ook heel veel (losse) thee soorten, (losse) kruiden, olijfolie van de tap, honing en nog veel meer. Het fruit en de groenten komen allemaal uit de streek.

Als voedingscoach is dit voor mij een walhalla

Als voedingscoach is dit voor mij een walhalla! Ik heb een hele tijd in de winkel rond gelopen en alle heerlijke geuren opgesnoven. Er is namelijk ook een keuken waar gerechten gemaakt worden van overgebleven en verse producten die er niet meer zo mooi uitzien. Er zijn al veel buurtbewoners die regelmatig verse kant en klare maaltijden komen afhalen. Ook worden er koeken en taarten gebakken en verkocht.

In de winkel staat een grote houten tafel waar je even kan gaan zitten en verschillende soorten (losse) thee kan proeven. Lekker? Dan kun je deze meteen scoren!

Ontzettend leuk is om je eigen samengestelde muesli te maken. Havermout, allerlei soorten granen, stukjes fruit en noten. Alles is te koop voor een hele lage prijs. De prijzen zijn zelfs een stuk lager dan bij de grote supermarkten. Ik ontbijt graag met havermout (kan ik goed op sporten) en heb dat in een stoffen knoopzak (€0,50) meegenomen. Deze is natuurlijk meteen bedoeld voor hergebruik.

Misschien had je het al in de media gelezen: per 1 januari 2016 worden er geen gratis plastic tasjes meer verstrekt in de winkels. Tip: op de site van www.novelty-shop.nl kun je leuke katoenen tasjes bestellen. Ik heb er altijd één van in mijn handtas, super handig!

De Nieuwe Graanschuur

Bloemendalsestraat 19
Amersfoort
www.denieuwegraanschuur.nl

Openingstijden:

Ma t/m vrij 08.30 – 19.30
Zaterdag 10.00 – 18.00
Zondag Gesloten

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , . Bookmark de permalink.

About Mariëtte

Energiek en positief, dat is kenmerkend aan Mariëtte! Ze is al jaren sportinstructrice en heeft ervaring met het geven van pilates (met als extra specialisatie pilates met borstkanker), bodyshape, bodybalance, (bedrijfs)bootcamp, boxing en staat altijd open om meer initiatieven op te pakken. Als het maar met sport en voeding te maken heeft. Daarnaast is ze ook voedingscoach bij haar eigen bedrijf Food to Fit. Genoeg om over te schrijven dus!

Comments are closed.