Lifestyle

Doen deze zomer: varen op een botter!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Sanne

Kus ging voor de verandering een keer op bezoek bij de buren: namelijk Spakenburg! In de Oude Haven van Spakenburg kan je in de zomer met een botter het water op. Ik ging alvast een stukje varen en testte het voor je uit.

Stel je eens voor, het is zomervakantie, het zonnetje schijnt, er staat een lekker briesje, en je wil er op uit. Een activiteit op het water is dan natuurlijk perfect en dat kan op een plek dichterbij dan je denkt. Ik woon in Vathorst en zeker vanaf daar is Bunschoten-Spakenburg makkelijk met de fiets te bereiken. Met prachtig weer fietste ik door de uitgestrekte weilanden richting de haven. Ik zette mijn fiets neer bij het Museum Spakenburg en ik kon zo de boot op voor een heerlijk tochtje op de boot over het Nijkerkernauw.

Zo’n tocht over het water is heerlijk relaxen en ik heb echt genoten. Je mag ook heel actief de schipper meehelpen, maar ik vond lekker luieren op de boot helemaal prima! De schipper kon mij alles vertellen over de boot, de zeilwedstrijden die ze met de botters doen, en hoe het er vroeger aan toe ging. Hartstikke interessant! Ik vind zo’n bottertocht echt een leuke activiteit voor jong en oud.

Goed om te weten:

Je kan vanaf 13:00 elke dag met een botter mee en vanaf 1 juni tot en met 16 september gaat er woensdag t/m zaterdag een extra boot om 15:00. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Een kaartje kost €10 voor een volwassene en €7,50 voor een kind. Je kan een kaartje kopen of een plekje reserveren bij de VVV (Oude Schans 90, 033-2982156).

Op de boot zijn drankjes aanwezig: €1 voor een blikje fris en €2 voor een alcoholisch drankje.

Dit artikel is in samenwerking geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Sanne Steensma

Sanne is een carrière switch aan het maken van docent Engels naar een toffe job in de online media. Ze runt al een tijdje haar eigen blog Sanne Schrijft Stukjes. Sanne houdt van het goede leven, fijne eetadresjes, heerlijke recepten en reizen. Voor Kus uit Amersfoort zal ze daarom onder andere leuke hotspots bezoeken en toffe workshops volgen!

Comments are closed.