Fashion

Een echte meidenmiddag op het Sint Jorisplein!

Dit bericht is gepost in Fashion and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotografie: Jelena

Repost: Wellicht zijn sommige artikelen al uitverkocht. 

cZoals Dionne laatst al schreef, is het Sint Jorisplein een ideaal shopparadijs. Lekker compact, mooie winkels en een parkeergarage onder het plein. Ik kom hier ook graag, vooral met mijn dochter. Toen ze kleiner was, had ze echt geen zin om de hele stad door te lopen voor kleding. Daarom is het Sint Jorisplein voor ons inmiddels een vaste stek. Na de zomervakantie was het weer tijd voor nieuwe kleren. Mijn dochter heeft op de Zuid-Franse camping een groeispurt gemaakt en de herfst was na de vakantie onverwacht eerder begonnen (die régen!).

We namen op een donderdagmiddag ons nichtje van 8 gezellig mee. Alhoewel, gezellig…..die régen!! Echt, het kwam met bakken tegelijk de lucht uit! Lichtelijk chagrijnig mopperde ik dat ik eigenlijk geen zin had om eropuit te gaan. Maar mijn dochter, het zonnetje in huis, wist wijselijk te vertellen dat we gewoon onder het plein konden parkeren en we snel van winkel naar winkel zouden rennen. Want dat kan dus op het Sint Jorisplein! Oké, oké, hier had ik niks tegenin te brengen. Ons nichtje keek er ook erg naar uit, dus die wilde ik zeker niet teleurstellen.

We begonnen onze shopronde bij Sissy-Boy. Daar is de collectie momenteel voor een deel gebaseerd op het thema insecten. Mijn nichtje’s aandacht ging uit naar een geelzwart turtle neck truitje. Het deed me denken aan een klein lief bijtje! Op de schouders zaten super leuke libelle knoopjes. Verder viel haar oog op een vrolijke regenjas. Wel zo handig met dit herfstachtige weer! We vervolgden onze weg naar Vingino. Daar zagen we vooral veel stoere items. Mijn dochter slaagde met een gave zwarte spijkerbroek waar veel stretch in verwerkt is. Lekker comfortabel! En helemaal verliefd werd ze op een zwart witte grote meiden jas van de Vingino Teens collectie. Sinds kort heeft Vingino er trouwens een mooi merk bij gekregen: ByDanie (een samenwerking tussen styliste Danie Bles en Vingino). Mijn dochter vond de panterprint jas van dit merk er ook erg gaaf uit zien!

Ondanks de regen, klaarde mijn humeur helemaal op. De meiden hadden zoveel lol, dat ook mama hier vrolijk van werd. Op naar de C&A voor wat truitjes en shirtjes. Mijn nichtje scoorde een t-shirt uit de zomercollectie in haar favoriete kleur turquoise. Mijn dochter nam een bordeaux rode trui mee met een fluffy teckel erop. Even later bij de H&M keek ik mijn ogen uit. Wat is het groot geworden! De verbouwing is nog deels gaande, maar op 11 oktober is het helemaal af en worden de deuren feestelijk heropend (zet die datum maar in je agenda!). We liepen de H&M uit met een stoere houthakkersblouse en sportkleding voor de gymles.

Een meidenmiddag is geen meidenmiddag zonder bij de Douglas geweest te zijn. Nou zijn de dames nog iets te jong voor echte make-up, maar lipgloss voor op een verjaardag is altijd leuk. Douglas heeft mooie lipglossjes van eigen merk in zachte tinten. De meiden waren er snel uit, het werd een lichtroze! En toen…..tja……wie heeft het nieuws niet gehoord? We hebben een pepernoten pop-up shop van Van Delft De Pepernotenfabriek in de Riddergang! Daar moesten we tot slot echt naartoe. De meiden stortten zich meteen op de proefbakken met allerlei soorten smaken. Van sinaasappel tot tiramisu…bijna elke smaak is er! En nog mega lekker ook. We namen een zakje framboos en chocolade kokos mee. Om alvast in de Sint stemming te komen.

Ik ging dus met twee hele vrolijke meiden naar huis! We hebben nog wel een paar items nodig om echt herfstproof te zijn, dus binnenkort gaan we weer. Kunnen we meteen nog wat extra pepernoten scoren…(blink!)

Liefs, Jelena

Dit artikel is in samenwerking geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening! Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben.

Dit bericht is gepost in Fashion and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.