Food & Drinks

Even bijtanken bij Queens Royal Bakery

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.
home

Fotobron: Queens Royal Bakery

Bij Kus bloggen we veel over nieuwe hotspots. Maar naast alle pas geopende restaurantjes en winkels hebben we in Amersfoort ook bijzondere adresjes die inmiddels echt een begrip zijn. Zo ook Queens Royal Bakery die al een tijd bij mijn favorieten hoort! Het Queens avontuur begon in 2006 op de Groenmarkt met een aanbod van heerlijke high tea’s, ontbijtjes, taartjes en broodjes. Enkele jaren later, in 2014, werd hier Queens Royal Bakery aan toegevoegd op het Eemplein. Eerder schreef ik al over de pareltjes op het Eemplein. Daar hoort Queens Royal Bakery ook echt bij! Ik vertel je graag waarom.

Verscholen tussen de grote gebouwen is Queens Royal Bakery een kleine oase van rust. De pittoreske charme die het uitstraalt vind ik een leuk contrast op het Eemplein. Ik word altijd meteen blij als ik hier binnenloop voor een kopje koffie tussendoor of een sandwich. Je kunt hier eten meenemen of even plaatsnemen op de vide bovenin de winkel. Bij mooi weer kun je lekker buiten zitten op het terras. Als ik niet veel tijd heb, maar wel een echt goede sandwich wil lunchen, bestel ik er eentje To Go. Het brood wordt namelijk zelf gebakken door Paula en haar team en ik kan je zeggen, ik ben fan! Heerlijk smeuïg, maar met een knapperige korst. Precies zoals vers gebakken brood hoort te zijn, vind ik. Als beleg is er veel keuze. Ik ben gek op de huisgemaakte hummus. Maar eigenlijk is elk ander beleg net zo lekker. Het brood wordt ter plekke gesmeerd en belegd. Een servetje erbij en hop, ik kan weer door!

Echt zo een taartje dat verboden zou moeten worden

Als ik meer tijd heb, neem ik graag plaats op de vide of het terras. Naast de sandwiches ben ik namelijk ook fan van de huisgemaakte taartjes. Laatst heb ik de Lemon Coco Pie geprobeerd……heerlijk! Een zachte textuur in een perfecte verhouding tussen citroen en kokos. Niks overheerst, maar alles is aanwezig. Echt zo een taartje dat verboden zou moeten worden, want ik blijf er maar van eten! Elke keer als ik daar voor de vitrine sta, voel ik me als een kind in een snoepjes winkel. Die en die en die….oh en die ook! Dat gevoel een beetje.

Samen met een goede cappuccino is dit een plek waar ik me graag even terugtrek. Een beetje starend uit het raam of met mijn neus in een tijdschrift. Ik ben echt blij dat Queens Royal Bakery juist daar zit, want tijdens het inkopen doen vind ik het ideaal dat ik niet naar hartje centrum hoef te lopen om een coffee of lunch break te doen. Daarnaast vind ik de Eemhaven ook echt leuk. Vooral als het lekker weer is en er een bepaald soort dynamiek hangt.

Neem dus de volgende keer dat je aan het shoppen bent op het Eemplein een moment de tijd om plaats te nemen bij Queens Royal Bakery. En heb je die tijd niet, ze bezorgen ook in heel Amersfoort met de bakfiets!

Queens Royal Bakery

Eemplein 79
Amersfoort
www.queensroyalbakery.nl

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.