Food & Drinks

Food & Cook Tour in Amersfoort!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Esther

Afgelopen vrijdag heb ik met een groepje bloggers deelgenomen aan de Food & Cook tour georganiseerd door Evelyne van de Buttercup Sisters. In eerste instantie was zij samen met haar zus Lisette het brein achter dit leuke blog. Lisette heeft het op dit moment erg druk met haar eigen zaak –The Blueberry– die bijna een jaar geleden geopend is. Vandaag was dus georganiseerd door Evelyne en de start was, hoe kan het ook anders, een heerlijke lunch bij The Blueberry. Ik heb al eens eerder een blog over deze leuke spot geschreven. Ook nu werd ik weer helemaal enthousiast van de leuke inrichting, gezellige sfeer en het lekkere eten. Echt een aanrader voor een lunch of koffie stop tijdens het shoppen.

Sweet Sisters

De tweede plek was Sweet Sisters. Voor degene die dit niet kennen: chocola, chocola en nog eens chocola! En ook bijzondere soorten. Zo mochten wij een witte chocola-drop combinatie proeven; bijzonder en lekker! De winkel is al een feestje op zich; zoveel keuze, leuke en bijzondere chocolade en een mooie antieke kast met potten chocolade. Uitkiezen maar…..Leuk om te weten is dat de Sweet Sisters zelf ook chocolade maken én dat ze er veel activiteiten hebben. Je kunt er een kinderfeestje houden, een proeverij, met je werk heen en ook op maat kijken wat er mogelijk is. De Sweet Sisters zijn altijd op zoek naar nieuwe vormen en soorten chocola, goed om in de gaten te houden dus!

Milkbar Jillicious Goods

Hierna zijn we naar mijn favoriete spot gegaan: Jillicious Goods. Ik kom hier elke week, dus ik kan wel een boek schrijven over Jill, Arjan en hun Milkbar. Mijn absolute topper is de salted caramel pretzel taart. Echt een aanrader! Maar ook alle andere dingen die echt de moeite waard zijn. Denk aan de fudge brownie, sticky toffee of de magic cookie bar…
Op vrijdag en zaterdag kun je hier heerlijk neerploffen voor een bakje koffie of thee met wat lekkers. Je kunt natuurlijk ook wat mee nemen voor thuis, daar maak je gegarandeerd vrienden mee. De rest van de week werkt Jill op bestelling. Dus voor een feestje, verjaardag of iets anders kun je hier ook goed terecht. Jill wil altijd mee denken en maakt de leukste (en lekkerste) creaties. Ook is Jill altijd op zoek naar een excuus om iets nieuws te proberen of een bijzondere taart/cupcake/bar te maken. Goed om hier van op de hoogte te blijven dus!

Eemhuis

Voor de vierde plek zijn we naar het Eemplein gegaan. Hier zijn we binnen gelopen bij het Eemhuis, de bibliotheek. Ik ben er langggg geleden een keer naar binnen gelopen en was even vergeten hoe ontzettend mooi, sereen en groots het is. Wat ook super leuk is, is dat er helemaal boven in de hal een klein café zit. Je kunt er terecht voor een kop koffie of thee. Hier zit je op een rustige plek en heb je uitzicht over het Eemplein en de bieb. Een perfecte plek om even te werken of een boek te lezen. Je zult me daar in de toekomst vaker aantreffen denk ik!

Restaurant Spui

Als afsluiter zijn we naar Restaurant Spui gegaan. Een mooie, sfeervolle plek waar ik – shame on me- nog nooit heb gegeten.. Bij deze heb ik plechtig beloofd ergens de komende tijd een keer langs te gaan. Het is nog even wachten op mooi weer, want dan kan ik ook op en top genieten van de prachtige tuin die bij het restaurant hoort! Over een tijdje kunnen jullie hier dus ook een blog over verwachten!

Nou, hopelijk hebben jullie weer nieuwe inspiratie voor leuke plekken in de stad. Ik zeker weten wel! Tot snel!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Esther

Esther is een echte hotspot girl! Ze woont in het centrum van Amersfoort en gaat er graag op uit voor een koffietje, lunch of etentje. Naast lekker eten en drinken is ze dol op shoppen, series kijken, lezen en heeft ze een passie voor reizen. In het dagelijkse leven werkt ze als sociotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis.

Comments are closed.