Beauty

Geen haar op mijn hoofd…

Dit bericht is gepost in Beauty and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Freewave

De kapper, we gaan er (bijna) allemaal regelmatig naar toe. Maar waarom gaan we naar die ene? Wat maakt een kapper een goede kapper? Dat het daarbij gaat over meer dan alleen een goed kapsel is een understatement. Zelf ga ik al jaren naar Freewave kappers op de Utrechtseweg 68. Volgens mijn lief was “dat gewoon een goede kapper”. Maar Freewave is echt meer dan dat!

Wat maakt Freewave zo leuk? Gelijk zegt mijn kapster Natascha ‘de mensen!’. Natascha is enthousiast over haar klanten. Veel van haar klanten kent ze al lang. Ze vindt het leuk dat ze van haar klanten meer weet dan alleen de “haarwensen”. En inderdaad vraagt zij altijd naar ontwikkelingen van mij en Sam met taiji en yoga en dat wordt dan al knippend gedeeld met haar collega’s. Ja, bij de kapper gaat het om meer dan haar alleen.

Eigenaresse Jaqueline is in 1999 gestart met Freewave. Haar motto is dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en dat merk je aan de ongedwongen sfeer. Wat ik niet wist is dat Natascha al vanaf het eerste uur bij Freewave werkt. Ze is hier op haar 15e begonnen als leerling en na 17 jaar is ze nog steeds enthousiast.

Fotografie: Joris Lugtigheid

Maar er is meer dan alleen het vak. Natascha en haar collega’s zijn allemaal verrassend zichzelf, zo bedenk ik mij terwijl ze mijn bakkebaarden bij snoeit. Als je binnenkomt of weggaat is er altijd een persoonlijk woord, een lach of een spontane groet. ‘Ja, dat vinden wij belangrijk,’ zegt Natascha. ‘Persoonlijke aandacht en in contact zijn met onze klanten’. Jaqueline laat ons daarin heel erg onszelf zijn met onze eigen voorkeuren, dat is wel echt Freewave.

De dames vormen een hecht team, dat merk je direct. ‘Soms blijven we aan het eind van de middag wat langer zodat we kunnen overleggen over ontwikkelingen in de zaak of over onze persoonlijke ontwikkeling. Niet verplicht maar omdat wij dat zelf willen. We nemen een drankje of gaan samen wat eten. Allemaal heel ongedwongen, dat is de hand van Jaqueline. Of neem die keer dat Jaqueline in de winter vroeg of het hele team in augustus even een weekje kon vrijhouden voor opleiding en ontwikkeling. Wat bleek? Ze gingen naar Ibiza! Welke baas doet dat?

Fotobron: Joris Lugtigheid

Zo hoorde ik, met mijn ogen dicht vanwege verdwaalde kleine haartjes, ook nog een bedrijfsgeheim. Freewave heeft een nogal eigengereide methode om uit te vinden hoe het er bij andere kappers aan toe gaat. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om hier iets over te zeggen, maar wat mij wel op viel was dat de voorbereiding alleen al leidde tot grote hilariteit bij de dames. Grappig toch?

Bij de kassa komt Jaqueline nog even naar mij toe met haar smartphone in haar hand. Hier, zegt ze met een knipoog, we zijn tegenwoordig ook aan het vloggen. Ze start een filmpje waarin haar collega Jascha een hilarische persiflage van zichzelf neerzet. Niet te vinden op Youtube. Zeker even naar vragen als je bij de kassa staat!

Groet,

Arnoud

Dit bericht is gepost in Beauty and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

About Sam en Arnoud

Arnoud en Sam zijn de initiatiefnemers van &JOY Amersfoort. &JOY staat voor fun, aandacht, in contact zijn met jezelf en je omgeving, een gezonde levensstijl, een glim- of schaterlach! Binnen &JOY geeft Arnoud taiji en Sam yoga. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op www.enjoyamersfoort.nl

Comments are closed.