Food & Drinks

Genieten op de Eem

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto: Sophie Draisma

Met het warme weer is niets zo lekker als verkoeling op te zoeken aan het water. In Amersfoort hebben we hiervoor gelukkig de Eem waar je heerlijk aan kan zitten of op kan varen. Ook is in de zomer een favoriete activiteit van de meesten om de barbecue tevoorschijn te halen. Stel je nou eens voor dat je deze twee combineert, varen en barbecueën tegelijk. In Amersfoort kan het. Genieten van een hapje van de barbecue terwijl je over het water van de Eem vaart.

Sophie Draisma (24) uit Amersfoort wilde haar hele leven al haar eigen boot. In 2013 heeft ze haar droom waargemaakt en is ze samen met haar vader aan de slag gegaan. De boot die ze kocht was in eerste instantie een oranje reddingsvloot van een boorplatform. Na flink wat klussen heeft ze samen met haar vader de boot opgeknapt en omgetoverd tot de sloep genaamd ‘Genieten’. Naast haar eigen boot droomde Sophie ook van haar eigen cateringsbedrijfje. Deze twee heeft ze nu gecombineerd en sinds enkele jaren vaart Sophie met de sloep over de Eem door Amersfoort, Hoogland, Baarn en Soest. Ik mocht een dagje met haar mee varen om te genieten van het uitzicht en de omgeving.

De sloep vaart vanuit de Eemhaven in Amersfoort en zet zijn tocht voort door de weilanden richting Baarn. Onderweg geniet ik van de natuur en de rust en word er af en toe gezwaaid naar andere kapiteins. Meestal vaart de sloep rond voor vrijgezellen-, bedrijfs-, of familie-uitjes, maar lekker borrelen met een groep vrienden is ook een optie. De meeste groepen genieten van de tocht en de gezelligheid, maar bij sommige groepen is het één groot feest met muziek en een drankje. Omdat Sophie het zelf erg leuk vindt om met de catering bezig te zijn en zichzelf bijna professioneel sommelier mag noemen, heeft ze ook de mogelijkheid om een compleet verzorgd barbecue arrangement of mini-wijnproeverij te regelen. Zo kun je dus genieten van de omgeving met een lekker hapje van de barbecue en een goed glas wijn.

Voor meer informatie over de boot en de mogelijke arrangementen kun je hier terecht.

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Marleen

Marleen is afgestudeerd aan de opleiding Nieuws en Media. Ze is gek op reizen en heeft tevens een passie voor geschiedenis en duurzaamheid. Voor Kus uit Amersfoort zal ze je daarom tips geven voor een duurzamer leven en leuke weetjes delen over de geschiedenis van de stad. Maar voor toffe horeca adressen gaat ze ook graag op pad!

Comments are closed.