Food & Drinks

Gezellige nieuwe bakkerij: De Smaak van Brood

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto: Evelyne de Jong

Als ik binnenkom ben ik gelijk onder de indruk van de bakkerij van Paul. De Smaak van Brood ziet er ontzettend hip uit en de lekkere broden en zoetigheid schreeuwen mijn naam. Ik ben wel lichtelijk bevooroordeeld: ik ben een echte broodliefhebber en een zoetekauw!

Paul stond altijd op de markt met zijn brood, maar toen hij de kans kreeg om een fysieke winkel te kopen aarzelde hij geen moment en kocht het mooie pand in de Hendrik van Viandenstraat. In korte tijd is de bakkerij voor de bewoners in de buurt een begrip geworden.

Veel van de zoetigheid bakt hij zelf, maar het brood komt vers uit De Veldkeuken, een bakkerij die biologisch brood bakt. Wat mij meteen opviel is dat je er nog zo veel meer kan kopen dan brood. Zo verkoopt hij ook hele bijzondere smaken pindakaas van De Pindakaaswinkel, sapjes en bakmixen van Zuster Evie en koffie to-go!

Het lijkt me zo gezellig om een keer bij De Smaak van Brood een croissantje in een papieren zak en een cappuccino te halen en dan heerlijk van m’n ochtend te genieten aan het water bij de stadsmuur.

Je kan er ook op zondagochtend terecht; kun je lekker met je gezin of partner genieten van een heerlijke brunch met croissantjes, krentenbolletjes, een biologische boterham, een sapje en misschien nog een muffin toe. Ik zou dan meteen kokosmakronen meenemen voor bij de thee, haha!

De Smaak van Brood vind je aan de Hendrik van Viandenstraat 11. De bakkerij is op woensdag t/m zaterdag van 07:30 tot 16:00 geopend en op zondag van 07:30 tot 12:00.

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Sanne Steensma

Sanne is een carrière switch aan het maken van docent Engels naar een toffe job in de online media. Ze runt al een tijdje haar eigen blog Sanne Schrijft Stukjes. Sanne houdt van het goede leven, fijne eetadresjes, heerlijke recepten en reizen. Voor Kus uit Amersfoort zal ze daarom onder andere leuke hotspots bezoeken en toffe workshops volgen!

Comments are closed.