Food & Drinks

Het Centraal Ketelhuis – een verborgen parel!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.
het-centraal-ketelhuis2

Fotobron: Centraal Ketelhuis

Je weet dat ik dol ben op de pareltjes in de stad. Daar kan ik het Centraal Ketelhuis aan toevoegen! Een parel die al langer op me lag te wachten en nog mooier is dan de foto’s doen vermoeden. Op een lazy sunday streek ik hier neer voor de lunch. Bij aankomst op het terrein van de Wagenwerkplaats ontvouwde zich een verrassend andere wereld dan verwacht. De industriële sfeer van vroegere tijden is nog goed voelbaar, maar daarnaast heeft het terrein de bruisende energie dat bij een hippe hotspot past. Je vindt er creatieve ondernemingen en verschillende horeca locaties, zoals het DLC Restaurant waar we al eerder over schreven.

Het Centraal Ketelhuis is gevestigd in een monumentaal pand dat met liefde gerestaureerd is. Bij binnenkomst was ik echt onder de indruk van de inrichting! Super gaaf gestyled, maar dan warm en niet te strak. Een plek die je duidelijk uitnodigt om te ontspannen. De fijne muziek op de achtergrond maakt de sfeer af. Een beetje jazzy, lounge en bossa nova. Ik hou ervan! De menukaart is veelzijdig en er is voor ieder wat wils. Het is namelijk ingedeeld in de categorieën vis, vlees, kaas en plantaardig. Per categorie heb je keuze uit drie broodjes. Daarnaast is er quiche en zijn er heerlijke soepen. En kun je ook hieruit niet kiezen, dan mix en match je je lunch bij elkaar!

Een plek waar kwaliteit echt de boventoon voert!

Ik koos voor de vegetarische hartige taart met courgette, tomaatjes en ricotta, geserveerd met een groene salade. Ik was aangenaam verrast toen ik zag hoe mooi het bord opgemaakt was! De salade was uiterst vers en kleurrijk en werd geserveerd in een weck potje. En dan de smaak van de hartige taart; die was heerlijk! Puur en volledig in balans. Mijn tafelgenoten kozen voor belegde broodjes met gerookte zalm, tonijnsalade en soep. Ook deze combinatie was een succes. Een plek waar kwaliteit dus echt de boventoon voert!

Na de lunch besloot ik een kijkje te nemen bij het Oude Magazijn dat zich achter het Centraal Ketelhuis bevindt. Het is namelijk een geweldige plek voor je huwelijksdag! Ook het Oude Magazijn ademt dezelfde warme sfeer als het Centraal Ketelhuis met een extra vleugje romantiek. Nou is mijn eigen bruiloft al een hele tijd geleden geweest, maar ik kan me nog goed herinneren hoe bijzonder de aanloop ernaartoe was. En ook de gezonde spanning die erbij hoort. Op zo’n dag wil je dat alles lekker loopt en je je geen zorgen hoeft te maken. Bij het Centraal Ketelhuis en het Oude Magazijn zit je hiervoor echt goed! Er zijn volop mogelijkheden op het gebied van horeca, activiteiten en entertainment. En ook hier voert kwaliteit de boventoon. De centrale en goed bereikbare ligging maken het extra aantrekkelijk. 

Een geslaagde middag dus en weer een favoriet adres erbij!

Photo credits bruiloft: Erik Wardekker – De Bruiloft Fotograaf. Grote dank ook voor het prachtige bruidspaar!

Deze blog is in samenwerking geschreven met het Centraal Ketelhuis. Dit verandert echter niks aan mijn mening of de inhoud van mijn blog. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.