Bewust Leven

Het eerste zero waste kantoor van Amersfoort!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto: Nicky + Jessie

Aankomende zondag (21 mei) wordt het eerste zero waste kantoor van Amersfoort geopend. Vanuit dit kantoor zullen de zusjes Nicky en Jessie Kroon werkzaamheden gaan verrichten voor hun blog (Emma + John), vereniging (Opgemärkt) en hun bedrijf (A New Zero). Alle drie gericht op duurzaamheid en een zero waste levensstijl.

Op de blog (die vernoemd is naar hun favoriete superhelden) delen de zusjes al sinds 2014 alles wat je moet weten over een zero waste levensstijl. Ze proberen namelijk zoveel mogelijk zonder (plastic) afval te leven en willen graag anderen inspireren en enthousiast maken om dit ook te doen. Op de blog vind je allerlei handige tips voor een duurzamer leven en leuke artikelen over hoe je zelf kunt leven met zo min mogelijk afval. Daarnaast vind je er duurzame hotspots en nog veel meer andere nuttige informatie.

Naast de blog hebben de zusjes ook een communicatie- en organisatieadviesbureau genaamd A New Zero. Dit bedrijf richt zich ook op duurzaamheid en een zero waste levensstijl. Door middel van dit bedrijf willen Nicky en Jessie ondernemers en organisaties helpen om duurzame gedragsverandering mogelijk te maken. Want niet alleen consumenten kunnen wat doen, bedrijven ook!

Foto: Nicky + Jessie

Tot slot is er de vereniging Opgemärkt. Opgemärkt is een platform voor creatieve en milieubewuste mensen. Het platform (met een Scandinavisch tintje) is de perfecte plek om je interesse in duurzame innovaties en creatieve ideeën te delen met anderen en om op de hoogte te blijven van allerlei leuke (en duurzame) activiteiten. Daarnaast kun je je via dit platform opgeven om mee te doen aan het plasticdieet en vind je er de leukste duurzame hotspots. Klinkt goed toch?

Deze drie projecten hebben Nicky en Jessie nu samengebundeld in hun nieuwe zero waste kantoor in Amersfoort. Voor zover bekend is dit het eerste kantoor in Amersfoort dat helemaal zero waste is. In het kantoor zal gewerkt worden aan de bovenstaande projecten en zullen voorlopig vooral workshops worden gegeven om te leren hoe je bijvoorbeeld je eigen deo of andere beauty producten kunt maken. Leuk om te weten is dat er geen prullenbak in het kantoor zal komen te staan. Daar valt immers niks in te gooien als je zero waste leeft! Wel komt er een glasbak, papierbak en compost emmer voor de nodige recycling.

Ben je benieuwd naar het kantoor of wil je graag in gesprek raken met Nicky en Jessie? Geef je dan hier op. Zondag tussen 14.00 en 17.00 ben je van harte welkom voor een drankje, hapjes en gezelligheid.

Ben je benieuwd hoe jij zelf minder afval kan produceren? Omdat kleine veranderingen al een groot verschil kunnen maken volgen hier een paar tips:

  • Neem altijd je eigen waterfles mee
  • Koop zoveel mogelijk seizoensgebonden en lokaal
  • Neem een hervulbare to go cup mee in plaats van een wegwerpbekertje
  • Neem altijd een (linnen) tasje mee als je de deur uitgaat
  • Weiger een rietje of neem je eigen bamboe of RVS rietje mee

Op de blog Emma + John vind je nog veel meer tips!

Veel succes en wie weet tot de 21ste!

Fotobron beeld 1 en 2: Marisa Elisa Photography

Fotobron beeld 1 en 2: Marisa Elisa Photography

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Marleen

Marleen is afgestudeerd aan de opleiding Nieuws en Media. Ze is gek op reizen en heeft tevens een passie voor geschiedenis en duurzaamheid. Voor Kus uit Amersfoort zal ze je daarom tips geven voor een duurzamer leven en leuke weetjes delen over de geschiedenis van de stad. Maar voor toffe horeca adressen gaat ze ook graag op pad!

Comments are closed.