Food & Drinks

Het Lokaal is geopend!!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.
12901335_1106609742714775_635705276673333034_o

Fotobron: Het Lokaal

Op Goede Vrijdag was de aftrap met een funders borrel. Na maanden van voorbereidingen werd eindelijk Het Lokaal geopend! Het fel rode gebouw is niet te missen in De Nieuwe Stad. De volgende ochtend werd Het Lokaal officieel geopend door twee wethouders van de gemeente Amersfoort. Het lijkt op een overdekte markt met veel verse regionale producten, maar het is nog meer dan dat!

Voordat het zover was is er veel aan vooraf gegaan. Het Lokaal draait voornamelijk op crowdfunding. Er was veel belangstelling bij de plaatselijke bedrijven maar ook particulieren konden funder worden. Food to Fit is een van de funders. Ik vond het meteen al een heel goed concept en hoefde niet lang na te denken om met dit project mee te doen. Uiteindelijk hebben de initiatiefnemers Rinke van ’t Holt en Cor Holtackers het benodigde geld bij elkaar gekregen. Na maanden van plannen maken, uitvoeren, klussen en inrichten heeft Amersfoort er weer iets moois bij! Een pluim voor alle betrokkenen die dit mooie project van de grond hebben gekregen!

Als je het pand binnen loopt ruik je al het brood

Als je het pand binnen loopt ruik je al het brood dat elke dag door Carel (Elsenburg) van Elsenburgbroodmaker vers gebakken word. Carel gebruikt voor zijn brood oude rassen als spelt, rogge, boekweit en eenkoorn. Echt een aanrader! Ook is er verse koffie. De bonen worden ter plekke gebrand en de chocolaterie maakt zelf de bonbons. Ik heb ze geproefd, echt goddelijk! En wil je een vers gebrouwen biertje drinken? Zelfs dat is mogelijk!

Naast al dit lekkers kun je ook verpakte producten kopen. Echt een feest om rond te lopen, het water loopt uit je mond. Verse kaas soorten, groenten, fruit, graan om zelf thuis te bakken of koop hier je havermout/muesli voor het ontbijt, diverse soorten wijn, te veel om op te noemen. Ook kun je terecht voor leuke en natuurlijk lekkere kadootjes. Het Lokaal is ook beschikbaar voor festiviteiten, workshops en meetings.

Neem snel een kijkje op de Oliemolenhof  90 en laat je verleiden……

Foto’s: Mariëtte

Het Lokaal

Oliemolenhof 90
Amersfoort
www.hetlokaal.nl

Openingstijden:

Maandag t/m zaterdag 08.00 – 18.00 uur
Zondag 10.00 – 17.00 uur

In eerste instantie is Het Lokaal zeven dagen per week open. Zo testen ze wat de beste dagen zijn om open te zijn, aangepast aan de behoeften van de consument. 

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Mariëtte

Energiek en positief, dat is kenmerkend aan Mariëtte! Ze is al jaren sportinstructrice en heeft ervaring met het geven van pilates (met als extra specialisatie pilates met borstkanker), bodyshape, bodybalance, (bedrijfs)bootcamp, boxing en staat altijd open om meer initiatieven op te pakken. Als het maar met sport en voeding te maken heeft. Daarnaast is ze ook voedingscoach bij haar eigen bedrijf Food to Fit. Genoeg om over te schrijven dus!

Comments are closed.