Bewust Leven

Hip en papa-proof: zwangerschapscursussen bij Fijn Zwanger!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , . Bookmark de permalink.
IMG_9986web

Headerfoto: Mel Buter

Mocht je zwanger zijn, dan heb je vast al nagedacht over een cursus die je voorbereidt op de bevalling. Veel keus aan cursussen is er alleen niet. Vaak is het een keuze tussen zwangerschapsgym, dat meer op een theekransje lijkt, of zwangerschapsyoga, wat je net moet liggen. Nou heb ik destijds zwangerschapsyoga gevolgd, wat ik echt geweldig vond. Ik deed ervoor ook al aan yoga, dus voor mij was het een logisch vervolg. Maar ik kan me herinneren dat dit sommige van mijn vriendinnen niet aansprak. En wat blijft er dan over?

Sabine de Groot van Fijn Zwanger biedt iets heel anders aan: hippe 1-daagse zwangerschapscursussen die ook nog eens papa-proof zijn! Papa-proof?? Jazeker!! Want niet elke man zit gezellig mee te zwangeren. Of kijkt op tegen de gezamenlijke lessen tijdens reguliere zwangerschapscursussen. Maar niet alleen mannen…..ook jij bent misschien iemand die niet veel zin/tijd heeft om een paar maanden lang wekelijks bij elkaar te komen. Of die niet zit te wachten op gedetailleerde (lees bloederige) instructievideo’s van een bevalling.

Als antwoord hierop heeft Sabine de 1-daagse bevalcursus ontwikkeld waarbij je met je partner in een kleine groep een dag(deel) bij elkaar komt. In die dag leer je eigenlijk alles wat je nodig hebt in een ontspannen setting. Praktisch, nuchter en vooral erg leuk. Sabine is echt een schat en weet tijdens cursussen ook de nodige humor in te brengen. Ze leert je om vertrouwen te hebben in je eigen lichaam en zelf de regie in handen te nemen. Veel vrouwen weten bijvoorbeeld niet dat je zelf mag kiezen in welke houding je wilt bevallen en wie er bij de geboorte is. Sabine neemt je in haar cursus mee terug naar de kern van wie jij bent en wat jij wilt. Vaak voelen zwangeren zich overgeleverd aan wat “men” zegt of wat de reguliere zorg voorschrijft. Bij Sabine gaat het om jou en je partner. Wat past bij jullie?

Naast een groepscursus kun je ook kiezen voor een privé cursus

Naast een groepscursus kun je ook kiezen voor een privé cursus thuis of bij Sabine in de praktijk. Wil je meer verdieping, dan is de cursus Ontspannen bevallen met Hypnobirthing een aanrader. Sabine is gecertificeerd cursusleidster Hypnobirthing volgens de Mongan Method. Deze methode gaat ervan uit dat je niet hoeft te leren hoe je moet bevallen, maar dat elke vrouw dit kan. Je lichaam is er namelijk voor gemaakt. Tijdens de cursus krijg je tools aangereikt om controle te krijgen over stress en angst. Ook wordt je partner in dit proces meegenomen, zodat hij niet meer het gevoel heeft machteloos aan de zijlijn te staan. Deze tools zorgen voor een natuurlijke ontspanning waardoor je pijn en ongemak kunt doorstaan. Een ontspannen en liefdevolle bevalling dus, hoe fijn klinkt dat?

Een van de manieren om te ontspannen is zwangerschapsmassage. Ook hiervoor kun je bij Sabine terecht. Tijdens de massage lig je op een heerlijke warmwaterzak. Begeleidt door een rustgevende meditatie die je helpt om beperkende gedachten en angsten om te buigen in liefde voor jezelf en de bevalling. Ook kun je Sabine na je bevalling inschakelen voor een mamma massage. Dat vooruitzicht alleen al helpt mee aan een ontspannen gevoel. En voor je baby is er de 1-daagse spoedcursus babymassage. Hierin leer je met je partner hoe je jullie baby op een fijne en liefdevolle manier kunt masseren.

Sabine is dus van alle markten thuis en is constant bezig met nieuwe ontwikkelingen. Houdt haar website en Facebook goed in de gaten, want er komen nog veel meer liefdevolle dingen aan!

Fijn Zwanger

Roosendaalseweg 196
Putten

Fijn Zwanger locatie Amersfoort

Praktijkruimte bij ZVE Opleidingen

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.