Bewust Leven

&JOY the little steps in life!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , . Bookmark de permalink.
Image by: Chris Marchant

Image by: Chris Marchant

Deze week nog zeiden we het weer tegen elkaar. Er hangen veranderingen in de lucht. In onze vriendenkring ontdekken wij dat steeds meer vrienden bewust andere keuzes maken. Zo hebben we een vriendin die enorm druk is met het ontdekken van natuurlijke voeding en heeft een goede vriend van ons net zijn eerste eerlijke ECO jeans gekocht. De volgende is, na zichzelf al vele malen beloofd te hebben nu echt eens te starten met yoga, net gestart met body balance (dat paste nu eenmaal beter in haar drukke agenda). En zo spraken we een stel dat er een sport van gemaakt heeft om alles wat ze bezitten te minimaliseren, want less is nu eenmaal more. Door al die initiatieven en afwijkende keuzes groeit een energie waar wij blij van worden, die onze mondhoeken doet krullen. We voelen een &JOY-moment aankomen!

Net als onze lieve vrienden, zitten wij ook midden in een verandering en groeit ook ons bewustzijn. Neem bijvoorbeeld ons eet- en drinkpatroon. Vier jaar geleden hebben wij bewust gekozen voor biologisch. Na een vakantie in Italië, waar het fruit zoveel lekkerder smaakt omdat het heeft mogen groeien in de volle Zuid-Europese zon, ging het roer om. Weg met de pakjes en de zakjes. We zeiden onze supermarkt gedag en stapten over naar de biologische eetwinkel Estafette in Amersfoort voor onze wekelijkse boodschappen.

Verder vinden wij het heerlijk om een lekkere koffie te drinken, met veel opgeschuimde melk. Alleen kreeg Sam van de supermarktmelk last van slijmvorming. Vorig jaar ontdekten we balansboerderij het Derde Erf (tussen Amersfoort en Soest in) en haar rauwe melk. Melk direct van de koe, die biologisch groot wordt gebracht. En echt, sinds die tijd heeft Sam nergens meer last van.

Wil jij ook aan de slag met veranderingen in je levensstijl, maak er dan een feestje van!

En ja, wij eten vlees en vis. Niet veel en vaak, maar we eten het wel. Biologisch, van slagerij de Groene Weg in Amersfoort. Duurder, maar zoveel smakelijker. Ook de gedachte dat deze dieren anders hebben geleefd dan veel van hun soortgenoten voelt gewoon goed.

En zo leren wij tot op de dag van vandaag nog steeds over het maken van gezonde en diervriendelijke keuzes en guess what…..Zo zijn we niet alleen gezonder gaan leven en leveren we een kleine bijdrage aan een betere wereld, we worden er tot onze eigen verbazing ook echt blij van.

Bezig zijn met anders eten en de nieuwe ervaringen en contacten met bijzondere mensen die dat oplevert, is gewoon heel leuk!

Wil jij ook aan de slag met veranderingen in je levensstijl, maak er dan een feestje van! Wees niet te streng voor jezelf. Veranderen gaat in kleine stappen en nooit ineens. Elke stap is een feestje waard. Sta daar bij stil en wees je bewust van alle kleine stapjes die je inmiddels hebt gezet. Kortom: &JOY the little steps in life!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , . Bookmark de permalink.

About Sam en Arnoud

Arnoud en Sam zijn de initiatiefnemers van &JOY Amersfoort. &JOY staat voor fun, aandacht, in contact zijn met jezelf en je omgeving, een gezonde levensstijl, een glim- of schaterlach! Binnen &JOY geeft Arnoud taiji en Sam yoga. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op www.enjoyamersfoort.nl

Comments are closed.