Lifestyle

Knusse Small-Group en Personal Training Studio

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotografie: Jelena

Op de Hendrik van Viandenstraat bevindt zich een super knusse sportstudio: Small-group Sportstudio Cindy van Oostenbrugge! Hier kun je voor verschillende lessen terecht zoals Boxfit, Sportief Outdoor, Small Group & Personal Training, Sportief Zwanger en nog veel meer. Ik werd laatst door Cindy uitgenodigd om te komen kijken bij een les Sportief Mama & Ukkie. Dit is een ideale work-out voor als je net bevallen bent en graag op een leuke manier samen met je kindje aan je conditie wilt werken.

Toen ik de studio op een woensdagochtend binnenstapte waren de mama’s met hun ukjes de spullen aan het klaarleggen. Ik werd warm onthaald door Cindy en de mama’s. Een kamer vol snoezige baby’s is sowieso heel leuk! Maar de fijne sfeer in de studio viel me meteen op. Nadat alles klaargelegd was kon de les starten. Eerst met een warming-up waarbij het pretgehalte hoog was! De babytjes werden vrolijk heen en weer geschommeld in mama’s armen. Niemand die hierbij een glimlach kon onderdrukken! Daarna begon het echte werk, namelijk squatten. Ook bij deze oefening hielden de mama’s hun kindje vast. Dat vond ik nou zo leuk om te zien, het is echt een gericht samenspel tussen mama en haar baby.

Ik denk dat dit een belangrijk kenmerk van deze les is, de ongedwongen sfeer

Na het squatten verliep de rest van de les in een mooie flow waarbij staande oefeningen  afgewisseld werden met grondoefeningen. Bij elke oefening werden de baby’s betrokken, afgewisseld met een kettlebelt of losse gewichten. Perfect moment voor de baby’s om even in slaap te vallen of vrolijk te kijken naar wat mama aan het doen was! Ik denk dat dit een belangrijk kenmerk van deze les is, de ongedwongen sfeer. Als een baby moet huilen of verschoond moet worden, kan dat gewoon. Er wordt serieus gesport, maar tussendoor is er genoeg ruimte voor humor of een kort gesprekje.

Na een uurtje goed sporten was het tijd om af te ronden. Sommige kindjes hadden honger, dus konden nog rustig gevoed worden. Cindy plant expres geen andere les na een uur Sportief Mama & Ukkie, zodat niemand opgejaagd de deur uit hoeft rennen. Oudere broertjes en zusjes zijn trouwens ook welkom tijdens de les. Toen ik er was, was er een ouder zusje mee die al sinds ze baby is met haar mama bij Cindy sport. Ze liep vrolijk rond en vermaakte zich prima door mee te sporten of lekker in een hoekje te spelen met een bal of hoola hoop.

Wat ook relaxt is, is dat je niet elke week op dezelfde dag hoeft te sporten. Cindy werkt niet met abonnementen, maar met strippenkaarten. Hierdoor kun je makkelijk van dag en tijd switchen. Aan- en afmelden hoeft niet, maar mag natuurlijk wel. Tevens betaal je geen inschrijfgeld en is er geen opzegtermijn. De lessen van Cindy zijn kleinschalig en je kunt op je eigen niveau en tempo meedoen. Als kersverse mama heb je dus geen excuus meer om niet te gaan sporten! Oh enne, dat geldt natuurlijk ook voor de mannen! (blink)

Liefs, Jelena

Voor meer info kun je contact opnemen met Cindy via 06-46158300 of oostenbrugge24@casema.nl.

Dit artikel is in samenwerking geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.