Lifestyle

La Dolce Vita met Capanni Lifestyle Conceptstore

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

We hebben een prachtige straat in Amersfoort waar de meesten van ons (helaas) aan voorbij gaan tijdens een rondje shoppen: de Grote Sint Jansstraat. Deze zijstraat van de Kamp heeft een paar onontdekte pareltjes. Éen van die pareltjes heeft mijn aandacht gegrepen, namelijk Capanni Lifestyle Conceptstore welke gevestigd is in een prachtig oud pand.

[adrotate banner=”3″]

Capanni Lifestyle Conceptstore biedt je van alles op het gebied van bohemian fashion, interieur design, etenswaar en accessoires. Daarnaast heeft Capanni Lifestyle een eigen verflijn. Hierover vertel ik verderop meer. Want wat deze winkel extra bijzonder maakt is het verhaal van de eigenaren die hierachter zitten.

Het verhaal begint bij een hechte groep van 17 vrienden en familie die hun hart tijdens een vakantie verkocht hebben aan een oud landhuis in Toscane. Dit 17e eeuwse landhuis ligt vlakbij de stad Cortona. Avontuurlijk als ze zijn, kwamen ze op het idee om hier gezamenlijk een B&B te openen. Op deze manier zou ieder van hun een eigen stukje Italië hebben zonder te moeten emigreren. Omdat gastvrijheid in hun bloed zit, zouden ze roulerend de B&B gaan runnen. Een geweldig idee als je het mij vraagt, want waar velen vaak alleen over dromen, besloot deze club het gewoon te doen!

Zo gezegd, zo gedaan en na een niet al te lange tijd was B&B Casa Capanni geboren! Alle krachten werden verzameld en iedereen zette zijn/haar (onontdekte) talenten in om van deze B&B een succes te maken. Een van deze talentvolle vrienden is Alexandra van Cruyningen. Als professioneel interieur styliste en kunstschilder maakte ze van de B&B een waar paleisje. Alle kleuren, meubels en accessoires werden met uiterste zorg bij elkaar gebracht met een belangrijk doel: het creëren van rust. Door rust in het interieur te brengen kunnen gasten van de B&B pas echt onthaasten van hun drukke Westerse leven.

Een echt pareltje, deze conceptstore!

Een van de geheimen voor het creëren van deze rust is het gebruik van de eigen ontwikkelde krijt- en kalkverflijn genaamd Arte di Vita. Deze verflijn heeft prachtige (natuurlijke) kleurpigmenten en ruikt daarnaast ook nog eens lekker. Ik mocht in de winkel even snuffelen aan een van de flessen en het is ongelooflijk, maar de verf doet me denken aan versgebakken citroen cake. Op deze manier wordt je huis verven pas echt een leuke (lekkere) klus!

De harmonieuze inrichting viel de gasten van de B&B natuurlijk ook op. Al snel kwamen er vragen waar dat ene mooie tafeltje te vinden was of die bijzondere gordijnstof. Vanuit deze vraag ontstond de Lifestyle Conceptstore in Amersfoort. Hier vind je mooie items die met veel liefde door Alexandra en haar vrienden geselecteerd worden. Uiteraard kun je hier ook Capanni’s eigen verflijn Arte di Vita kopen. Maar daarnaast (en daarom is het een conceptstore) kun je hier ook terecht voor Italiaanse olijfolie (van de boerderijen in de omgeving van de B&B), handgemaakte Italiaanse leren tassen, maar ook voor Nederlandse labels zoals Accessoires by Hoffz Interior en de mooie (leren) sieraden, tasjes en sjaals van MY66.  En wil je in je huis nog meer van de Capanni sfeer brengen, dan kun je er ook terecht voor interieur advies op maat.

En wist je dat je in B&B Casa Capanni kunt trouwen? Het Capanni team kan alles voor je regelen in samenwerking met de lokale bevolking. Van de catering (authentiek Italiaans eten) tot de visagist en fotograaf. Alle kennis en kunde is hiervoor in huis, dus je hoeft je nergens zorgen om te maken. Zie je het al voor je, trouwen in de prachtige tuin van de B&B ondergedompeld in de romantische sfeer van Italië?

Wat ik al zei, een echt pareltje, deze conceptstore! Parkeer je auto of fiets daarom een keer niet bij het Sint Jorisplein, maar zet deze bij de Beestenmarkt neer, zodat je op je gemak een bezoekje kunt brengen aan deze mooie winkel en maak meteen kennis met de bijzondere personen achter dit concept!

Capanni Lifestyle Conceptstore

Grote Sint Jansstraat 8
Amersfoort
www.capanni.eu

Openingstijden:

Maandag gesloten
Dinsdag 13.00 – 17.30 uur
Woensdag 10.00 – 17.30 uur
Donderdag 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.30 uur
Zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Zondag geopend op afspraak

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.