Food & Drinks

Lunchen bij Het Derde Erf – onthaasten en genieten!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotografie: Jelena

Soms heb je van die onontdekte pareltjes die je stiekem niet wilt delen (zodat je er ongestoord van kunt blijven genieten). Maar dat zou dit pareltje echt geen recht doen. Voor de liefhebber is dit namelijk dé plek om als vast adresje te hebben: Biologische Balans Boerderij Het Derde Erf in Soest.

Ida schreef hier vorig jaar al een mooi artikel over, maar sinds enkele maanden is er iets nieuws bijgekomen: lekker lunchen in de Schaapskooi! Henriëtte is de ideale gastvrouw die met veel plezier heerlijke tosti’s, soepjes en quiches voor je klaar maakt. Laatst was ik hier op een zonnige zaterdag en besefte ik weer hoe blij ik ben dat ik via Sam & Arnoud aan dit fijne adresje ben gekomen. In de idyllische tuin kun je uit vele originele zithoekjes kiezen. Het is echt zo’n tuin die ik zelf ook zou willen hebben (aantekeningen maakt).

Eenmaal binnen is het welkom altijd warm. Henriëtte is super relaxt en vaak in voor een praatje met de nodige humor (hou ik van!). Hier ga ik lekker hangen, zitten, lopen, praten of voor me uit staren en staat de tijd even stil. De lunchkaart is klein, maar lekker en qua drinken heb je genoeg keus. Nu het weer wat frisser wordt kan ik je één van de vele theesoorten aanraden of de heerlijke warme chocolademelk met verse rauwe melk van de boerderij. Vaak sta ik ook met mijn neus tegen de vitrine van de home made taartjes geplakt die Henriëtte en Sanne van Brood & Zoets met veel liefde maken.

Ik heb de kokos-notentaart geprobeerd en vond hem lekker romig en subtiel gezoet. Het vulde flink, maar het was geen probleem om het laatste stukje in te pakken en mee naar huis te nemen. Nu de herfst haar intrede heeft gedaan, ben ik blij dat je binnen ook lekker knus kunt zitten. Hier is het al net zo origineel als buiten met leuke vintage stoelen, tafels en schapenvachten (nog meer aantekeningen voor thuis maakt). In de Schaapskooi kun je verder terecht voor bijzondere kado artikelen, boeken, theetjes, wijntjes etc. Ik ben erg fan van de mooie creaties van Ziss Keramiek. De zussen Dionne en Kim-Lian van der Meij staan achter dit gave label. Gauw even checken dus!

Ik kan nog veel meer vertellen over Het Derde Erf, maar eigenlijk moet je het zelf eens zien. Loop bijvoorbeeld eerst een stukje het Klompenpad af en schuif daarna aan voor warme chocolademelk met een tosti. Doe desnoods je schoenen uit (mag gewoon hier) en pak er een boek bij. Of neem eens echt de tijd om met je vrienden bij te praten. Dat is wat deze plek zo mooi uitstraalt: onthaasten. En is dat niet precies wat we tegenwoordig nodig hebben?

Veel plezier alvast!

Liefs, Jelena

De Schaapskooi is van woensdag t/m zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur geopend. Hou de Facebookpagina in de gaten voor eventuele wijzigingen.

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.