Lifestyle

MDL!GHT brengt verlichting!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , . Bookmark de permalink.
licht-1000x600

Fotografie: MDL!GHT

Laat jouw dromen nooit jouw dromen blijven. Dat is wat de Hooglandse Daphne een paar jaar geleden dacht. Haar zusje was precies vijf jaar daarvoor overleden en ze wilde haar intense gevoel van verdriet omzetten naar iets positiefs. Daphne en haar zusje waren onafscheidelijk en naast zussen ook elkaars beste vriendinnen. Samen hadden ze een droom. Ooit zouden ze gezamenlijk een bedrijf beginnen. Helaas mocht het niet zo zijn, want in 2010 kwam er in één klap een einde aan het leven van haar zusje en zo ook aan deze droom. Daphne besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten. Ze pakte de plannen die ze met haar zusje bedacht had op en zette deze voort met haar vriend Maarten. Zo ontstond hun bedrijf Mooiedroom.nl.

Daphne begon onder de vlag van Mooiedroom.nl met het schrijven van blogs en het geven van workshops. Bij de workshops helpt ze cursisten om doelen helder te stellen, om van een andere kant naar je eigen leven te kijken en keuzes te maken. Samen met Maarten dacht ze na over een attentie om de deelnemers het geleerde motto (verlies je dromen niet uit het oog!) te laten onthouden. Zo ontstonden er verschillende producten voor in het interieur die herinneren aan de geleerde theorie. Deze producten ontwierp en produceerde Maarten in de lijn van de workshop.

Een lichtpuntje creëren, zelfs in donkere tijden

Binnen het productenportfolio sprongen de lampen er direct uit en er werd hier ook door niet-cursisten vol enthousiasme op gereageerd. De lampen sloten bovendien naadloos aan op de thematiek van Mooiedroom.nl: je kunt altijd een lichtpuntje creëren, zelfs in donkere tijden. Niet lang daarna besloten Maarten en Daphne hun droom uit te breiden en richtten een nieuw label op onder Mooiedroom.nl: MDL!GHT was geboren! Hier kwamen bovendien hun beide expertises mooi samen: Maarten met zijn oog voor detail als ontwerper en Daphne met haar passie voor interieurstyling. Inmiddels creëert MDL!GHT vele lichtpuntjes: letterlijk en figuurlijk.

Een lamp op maat dat is waar MDL!GHT voor staat. Waar komt de lamp te hangen? Wat vind je mooi? En nog belangrijker: wat juist niet? Op basis van de wensen werkt MDL!GHT één of meerdere ontwerpen uit. Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, krijg je een 3D visualisatie van de lamp zodat je vooraf kan zien of de lamp naar wens is. Waar nodig volgen er aanpassingen. Als uiteindelijk het ontwerp gereed is gaan ze over tot productie. Dit gebeurt in eigen beheer. De voornamelijk van hout gefabriceerde lampen worden bewerkt met een laser. Met deze laser kan nagenoeg elke vorm gecreëerd worden. De donkere randen (resultaat van inbranding van de laser) na het bewerken geeft een prachtige dieptewerking aan het geheel. Het resultaat is een unieke lamp!

In donkere tijden is er altijd licht. Dit verhaal in combinatie met de lampen werden dan ook razendsnel opgepikt. MDL!GHT was nog maar amper begonnen, of het Amersfoortse bedrijf Zwaartafelen vroeg of ze een aantal van de lampen mochten verkopen. Een unieke kans. Daphne en Maarten grepen deze dan ook met beide handen aan. Hun mooie lampen met het rustieke Scandinavische uiterlijk matchen goed met de stoere tafels van zwaartafelen. MDL!GHT by Mooiedroom.nl blijft groeien. Recent ontstond een samenwerking met By Thimble. Voor deze binnenkort te openen interieurstudio wordt een exclusieve lampenlijn ontwikkeld. En zo komt voor Daphne en Maarten, hun droom uit. Een droom die zijn einde nog lang niet heeft bereikt!

Dit bericht is gepost in Lifestyle and tagged , , , , . Bookmark de permalink.

About Daniëlle

Daniëlle blogt het liefst over Food & Drinks en probeert hiervoor graag de hotspots in de stad uit. Als een recensent neemt ze haar bevindingen in haar blogs mee. In het dagelijks leven werkt ze als marketing en communicatie manager in de recycling. Naast dat ze haar sporen in het communicatievak verdiend heeft, is ze heel creatief en heeft ze een passie voor interieur design.

Comments are closed.