Bewust Leven

Middagje vrij: 2x kringloopwinkels in Amersfoort

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Marleen

Kun jij je net als ik uren vermaken op tweedehands markten of in tweedehands winkels? Dan ben je vast wel bekend met het grote Kringloopcentrum van Amersfoort dat zich bevindt in bedrijventerrein De Isselt. Niet? Dan raad ik je aan zeker eens een kijkje te nemen. Vlak naast de grote kringloopwinkel is namelijk ook een kleinere kringloop te vinden en zo kun je je prima een middagje vermaken!

Vanaf het centrum van Amersfoort is het zo’n tien minuten fietsen en ook met de auto zijn de winkels makkelijk te bereiken. Parkeren is gratis, dus mocht je iets vinden dat je meteen wilt inladen dan is dit geen probleem. Ik nam vandaag een kijkje in beide winkels om te zien of er nog wat leuks te vinden was om aan mijn collectie van tweedehands spullen toe te voegen.

Als eerste ging ik naar Kringloopcentrum Amersfoort, wat tevens de grootste van de twee is. In deze winkel is alles overzichtelijk ingedeeld met een bordje bij elke afdeling. Handig wanneer je specifiek op zoek bent naar iets. Het leuke aan deze kringloop is dat er een koffiehoek is waar je terecht kunt voor een kopje koffie met een broodje of een stukje taart. De menukaart is klein maar fijn want ook hier gelden tweedehands prijzen.

Vervolgens liep ik naar de kleinere kringloop genaamd Emmaus die vlak om de hoek ligt bij Kringloopcentrum Amersfoort. Persoonlijk vind ik deze kringloop de leukste van de twee. Dit omdat het er ietsje rommeliger is waardoor je lekker kunt speuren naar leuke spulletjes. Daarbij maakt deze winkel deel uit van een grotere organisatie die zich inzet om maatschappelijk een bijdrage te leveren. Voor meer informatie hierover kun je hier kijken. Emmaus heeft trouwens ook een locatie in het centrum van Amersfoort op de Hendrik van Viandenstraat 4.

Beide winkels hebben een grote boekenafdeling met allerlei verschillende boeken en tijdschriften en ook voor kleding kun je bij beide winkels uitstekend terecht. Kringloopcentrum Amersfoort heeft echter meer witgoed en meubels, maar dit komt voornamelijk omdat deze kringloop natuurlijk groter is. Het is wel altijd even afwachten wat je zult vinden en soms moet je dan ook net geluk hebben. Hoe dan ook kun je je prima een middagje vermaken.

Mocht je overigens nog spullen hebben staan waar je vanaf wilt? Bij beide winkels kun je ook je spullen langs brengen of je kunt bellen om ze op te laten halen.

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Marleen

Marleen is afgestudeerd aan de opleiding Nieuws en Media. Ze is gek op reizen en heeft tevens een passie voor geschiedenis en duurzaamheid. Voor Kus uit Amersfoort zal ze je daarom tips geven voor een duurzamer leven en leuke weetjes delen over de geschiedenis van de stad. Maar voor toffe horeca adressen gaat ze ook graag op pad!

Comments are closed.