Food & Drinks

New in town: Chocoladewinkel Dr. Chocolate

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.
dr. chocolate amersfoort

Fotografie: Evelyne

Ik zal er geen doekjes om winden. Ik ben een chocolade liefhebber in hart en nieren. Elke keer als ik langs een chocoladerek loop, gaat mijn hart sneller kloppen. Chocolade ligt bij mij steevast in de kast en gaat vaak dezelfde dag nog op. Met de komst van Dr. Chocolate op het Mooierplein is er dus een nieuwe plek bijgekomen waar ik mijn liefde voor chocolade kwijt kan. Wees klaar om ondergedompeld te worden in de wondere wereld van chocolade.

Vandaag ben ik op bezoek bij Tim, de eigenaar van Dr. Chocolate. Hij heeft mij uitgenodigd om deel te nemen aan een chocolade workshop. Tijdens deze gezellige en leerzame avond leer ik alles over hoe je chocolade het beste kunt verwerken. In eerste instantie denk ik er heel makkelijk over. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om chocolade te smelten en er een bonbon of reep van te maken?

Had ik er maar niet zo makkelijk over gedacht, denk ik nu. Er komt veel kijken bij het maken van een mooie bonbon of reep. Dat mooie glanzende laagje en het behouden van die heerlijke volle smaak komen echt niet vanzelf.

Anything is good, if it’s made of chocolate!

Een geruststelling voor mij is dat Tim er jaren over heeft gedaan om alles te weten te komen over de wondere wereld van chocolade. Hij heeft veel kennis en kunde en dat merk je tijdens de workshop. Zo leer ik onder andere dat je chocolade het beste in de magnetron kunt smelten en dat je pure chocolade het beste kunt tempereren bij 31 graden. Het maken van chocolade is een leerproces waarbij je soms fouten maakt, maar dat is niet erg. Zo ontdek ik dat bonbons best lastig zijn om te maken. Gelukkig boek ik al snel vooruitgang na een paar keer oefenen en de vele tips van Tim.

Naast dat Tim diverse activiteiten organiseert zoals chocolade workshops, kinderfeestjes en vrijgezellenfeestjes, kun je er ook van alles kopen. Ik voel me stiekem als Sjakie van Sjakie en de Chocoladefabriek. Ken je dat magische gevoel? Zo kijk ik verlekkert naar een chocoladereep in de stijl van Piet Mondriaan, verschillende soorten bonbons en geroosterde amandelen met een laagje kaneel. Ik kan niet kiezen! Het ziet er allemaal zo lekker uit. Als je daar geen trek van krijgt als chocoladeliefhebber, dan weet ik het ook niet meer.

Dit artikel is in samenwerking geschreven. Dit verandert echter niks aan mijn mening. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Evelyne

Gastblogger Evelyne is eigenaar van de toffe blogs TravelGloss en Buttercup Sisters en uiteraard dol op onze mooie stad! Ze kent Amersfoort dan ook als haar eigen broekzak en deelt graag haar favoriete adresjes met jou!

Comments are closed.