Food & Drinks

New in town: Jackie Brown!

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , . Bookmark de permalink.

Foto’s: Esther

Vorige week was het zo ver: Jackie Brown opende haar deuren aan de Hof. Een nieuwe hippe plek met een urban look: tekeningen op de muren, donkere kleuren en een strak design. Vooral de bar is echt een eye-catcher: een grote houten bar waar je ook lekker een borrelhapje aan kunt eten of een cocktail kunt drinken. Want ja, bij Jackie Brown kun je ook terecht voor lekkere cocktails! Oh, en ook niet onbelangrijk: de borrelkaart! Hier op staan niet de hapjes die je vaak op andere plekken tegen komt. Nee, bij Jackie Brown kun je borrelen met bijvoorbeeld Curry & Rendang Croquettes of Manchego Cheese met Chilli Jam.

Er komen steeds meer shared dining concepten in Amersfoort. Ik ben hier groot fan van:  je kunt gezellig met je tafelgenoten verschillende dingen uitproberen en delen. Bij Jackie Brown komt het eten ook niet in verschillende gangen, maar het komt meteen naar je tafel als het klaar is in de keuken.

Verder staan er gerechten op de kaart die je niet vaak tegen komt. Zo heb ik echt genoten van ‘Char Siu’: heerlijk Kantonees buikspek dat smelt op je tong met Sjanghai paksoi en zwarte bonen. Dit heb ik gegeten in combinatie met ‘ Salmon Tataki’ en ‘Deep Fried Onion Baji’. Dit laatste was echt verrassend lekker. Bij het bestellen had ik even mijn twijfels omdat het puur gefrituurde ui in beslag is, maar de combinatie met de crème fraîche en de tamarinde is erg goed.

De combinatie van witte chocolademousse met yuzu en pistache ijs vond ik erg lekker

Hierna heb ik nog genoten van ‘Suya’: Nirgiriaanse saté met geroosterde pinda en Afrikaanse salsa en ‘Grilled Seabass’ met tomatentartaar en consommé.
Als afsluiter kon ik natuurlijk niet kiezen tussen de desserts en heb ik alle drie varianten besteld die op de kaart staan. De combinatie van witte chocolademousse met yuzu en pistache ijs vond ik erg lekker. De andere twee gerechten waren ook goed, maar aan de smaak van de tonka bonen in de Panna Cotta moest ik wel even wennen.

Kortom: Bij Jackie Brown kun je goed eten en hierbij kennis maken met niet standaard gerechtjes die je ook nog eens kunt delen met je tafelgenoten. Daarnaast kun je er ook terecht voor een cocktail met een borrelhapje er bij.

Zie ik jullie daar snel?

Dit bericht is gepost in Food & Drinks and tagged , , , . Bookmark de permalink.

About Esther

Esther is een echte hotspot girl! Ze woont in het centrum van Amersfoort en gaat er graag op uit voor een koffietje, lunch of etentje. Naast lekker eten en drinken is ze dol op shoppen, series kijken, lezen en heeft ze een passie voor reizen. In het dagelijkse leven werkt ze als sociotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis.

Comments are closed.