Fashion

Roots: een van de mooiste modewinkels van Amersfoort

Dit bericht is gepost in Fashion and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotografie: Sanne

Vanaf haar 18e werkt Anne al in de modewereld en vanaf dat moment is haar droom om een eigen winkel te beginnen. Deze droom komt dan eindelijk dit weekend uit, Roots opent haar deuren na maanden van keihard verbouwen, beurzen aflopen en kleding inkopen. 

Ik heb de eer om als een van de eersten de winkel van binnen te mogen bekijken en pandeigenaren Anne en Alex het hemd van het lijf te vragen. Anne en Alex hebben de Krommestraat 22 in september 2016 gekocht en zijn in januari begonnen met de verbouwing. Het hele pand is van boven naar beneden gestript en compleet verbouwd. Ik mocht ook even boven kijken en neem maar van mij aan; alles is werkelijk prachtig geworden. Als ik de winkel binnenloop is het eerste wat me opvalt (naast de geur van nieuw) het supermooie interieur. Over elk detail is nagedacht en alles klopt.

Ik denk dat je het ‘t beste zou kunnen omschrijven als industrieel chique. Oude elementen zoals de houten balken en de vloer van het pand zijn behouden gebleven. Het stuk vloer aan het begin van de winkel zijn Anne en Alex per toeval tegengekomen. Ze hebben de oude vloer er centimeter voor centimeter afgebikt en hebben de originele vloer (die waarschijnlijk ruim 100 jaar oud is) in ere weten te herstellen.

Over elk detail is nagedacht en alles klopt

Daarnaast is het geheel gewoon heel stijlvol. De combinatie van de oude elementen met het nieuwe geeft het een fris, maar ook gezellig uiterlijk. Wat echt nog even het noemen waard is, is dat Roots voor de kinderen ook een heel gaaf plekje heeft. Niet zomaar een hoekje met wat puzzels en Duplo, maar een echte gameroom! Hoef je niet bang te zijn dat je kinderen zich gaan vervelen terwijl jij lekker aan het winkelen bent (de gameroom zit onder de trap!)

Hoewel Anne en Alex het pand samen hebben gekocht, gaat Anne de winkel runnen. Alex heeft haar wel met alles geholpen, van verbouwing tot inkoop. Anne vertelt mij dat ze niet van standaard houdt, en dat is overduidelijk te zien in deze winkel. Niet alleen aan het interieur, maar je kan het ook zien aan de kleding en accessoires die ze verkoopt (voor zowel vrouwen als mannen!). Je merkt dat hier iemand met passie voor het vak en gevoel voor smaak bezig is geweest. Er hangen prachtige hoeden en petten aan de muur, de mooiste schoenen en clutches pronken in een enorme vintage kast, ze verkoopt hippe sieraden van Bandhu en er is natuurlijk een hele hoop kleding. Anne heeft onder andere Fabienne Chapot, Carhartt, Alix the Label, Miss Sixty en nog zo’n 15 andere merken in haar winkel.

Roots heeft dit weekend (2 en 3 september) een feestelijke opening en je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Roots is maandag t/m zaterdag open en houdt de Facebookpagina en Instagram in de gaten voor de koopzondagen!

Dit bericht is gepost in Fashion and tagged , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

About Sanne Steensma

Sanne is een carrière switch aan het maken van docent Engels naar een toffe job in de online media. Ze runt al een tijdje haar eigen blog Sanne Schrijft Stukjes. Sanne houdt van het goede leven, fijne eetadresjes, heerlijke recepten en reizen. Voor Kus uit Amersfoort zal ze daarom onder andere leuke hotspots bezoeken en toffe workshops volgen!

Comments are closed.