Bewust Leven

Rumah Mandi – Praktijk voor Massage & Ontspanning

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

Fotobron: Rumah Mandi

Sinds november 2016 is De Nieuwe Stad een massagepraktijk rijker: Rumah Mandi – Praktijk voor Massage en Ontspanning! Deze praktijk wordt gerund door Mandi, een allround masseur die verschillende massages en ook reiki aanbiedt. Dat moest natuurlijk getest worden!

Met veel liefde heeft Mandi één van de ruimtes in De Nieuwe Stad verbouwd tot een waar paradijsje. Als eerste kom je binnen in een knus halletje, waardoor je je ook echt in een “huis” waant. Mandi heeft gekozen voor veel hout, wat in combinatie met kleur meteen warm aanvoelt. Buiten vroor het, maar binnen stapte ik een zonnig oord binnen. Ik werd hartelijk ontvangen met een heerlijke kop thee. Mandi straalt warmte en rust uit, waardoor ik niet veel moeite had om mijn werk voor die dag te parkeren.

Voor de massage vult Mandi eerst een intake formulier in. Hierdoor krijgt ze een goed beeld van eventuele klachten. Ook is ze benieuwd naar wat je wel of niet prettig vindt. Mocht je toevallig een afspraak na de massage gepland hebben, dan kan het zijn dat je het niet fijn vindt als je gezicht gemasseerd wordt (lees: olie op gezicht en doorgelopen mascara). Of misschien heb je super kietel voeten en is een voetmassage nou net niet waar je op zit te wachten. Na het “officiële” gedeelte kan de ontspanning beginnen!

Mandi masseert op een verwarmde massagebank met warme natuurlijke olie

Mandi masseert op een verwarmde massagebank met warme natuurlijke olie. Al gauw voel ik me helemaal relaxt. Ze masseert met aandacht en neemt de tijd voor details. Niet alleen de armen en benen, maar ook elke vinger en teen wordt gemasseerd. Ik had gekozen voor een ontspanningsmassage, maar ben blij als Mandi aangeeft dat ze eventueel aanwezige spierknopen ook aanpakt. Graag zelfs! Eerder die week was ik een beetje los gegaan in de sportschool, dus de knopen in mijn schouders hadden extra kracht nodig. Tussendoor vraagt Mandi of de druk op de spieren goed is. Al gauw voel ik me heerlijk loom worden. Op de achtergrond hoor ik de stadse geluiden van De Nieuwe Stad, zoals een bus die voorbij rijdt. Maar dit stoort me totaal niet. Mandi weet ook te vertellen dat ze juist staat voor een gevoel van Zen temidden van het leven van alledag. En daar ben ik het helemaal mee eens!

De massage wordt afgesloten met een korte reiki behandeling. Hierna ligt er een heerlijk vers hapje met fruit en komkommer op me te wachten. Ik kan echt de tijd nemen om weer een beetje bij te komen. Mandi plant haar afspraken expres niet te strak achter elkaar, zodat er altijd wat tijd en ruimte over is. We nemen nog kort de massage en de reiki behandeling door. Mandi adviseert me om mijn schouders wat vaker te laten masseren, zodat de spierknopen niet te snel weer terugkomen. Hieruit spreekt haar zorg en wens voor mijn welbevinden en dat voelt goed! Lekker ontspannen stap ik daarna weer naar buiten. Laat de rest van de dag maar komen!

Liefs, Jelena

Fotobron: Treatwell en Rumah Mandi – Praktijk voor Massage en Ontspanning

Thuis bij Jezelf – Praktijk voor Massage en Ontspanning heet vanaf nu Rumah Mandi – Praktijk voor Massage en Ontspanning. 

Deze blog is in samenwerking geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik enthousiast over ben!

Dit bericht is gepost in Bewust Leven and tagged , , , , , . Bookmark de permalink.

About Jelena

Jelena regelt als oprichter van dit blog de communicatie en organisatie. Ze werkt als freelance fotograaf en is mede-eigenaar van the Odd Bunch. Daarnaast heeft ze veel lol in het geven van workshops en biedt ze graag advies aan ondernemers op het gebied van social media.

Comments are closed.